marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Continuă asfaltările în Craiova. Suprize în periferie

Lucrările de asfaltare, fie că vorbim despre cele realizate prin acordul-cadru cu Delta ACM ori prin contractele separate, prinse pe programul de investiții, continuă în Bănie. Echipele de asfaltări sunt prezente în multe dintre cartierele Băniei, iar pentru viitor se pregătesc documentațiile pentru circa 100 de străzi de periferie care ar urma să fie reabilitate.

În apropierea iernii, lucrările de asfaltare continuă în municipiul Craiova. Fiindcă vremea permite, echipele care se ocupă de reparațiile și de reabilitările străzilor se află în mai multe cartiere din Bănie.

„Lucrăm pe mai multe fronturi și vreau să vă spun că suntem mai în toate cartierele. Asta înseamnă Craiovița Nouă, unde se lucrează în douaă cvartale de bloc, se lucrează pe strada Castanilor, se lucrează în zona blocurilor 200, în zona Fortuna. Suntem, iarăși, în Rovine și asfaltăm strada Bucovina, trecem apoi pe cvartalul de lângă strada Traian Lalescu, ajungem în Brazdă unde sunt bordurile făcute. Suntem în desfășurare cu lucrările și pe strada Fluturi”, a explicat viceprimarul Adrian Cosman.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a spus că, recent, s-a intrat cu lucrările și în cvartalul de blocuri de vizavi de Sala Polivalentă, unde oamenii cereau de foarte mulți ani să se realizeze lucrări.

„Recent am început să lucrăm și în cvartalul de blocuri care este vizavi de Sala Polivalentă din 1 Mai. Ne spuneau oamenii că acolo nu s-a mai intrat de zeci de ani. Deja sunt lucrări care se desfășoară acolo. De asemenea, în George Enescu, suntem pe strada Dâmboviței, foarte intens circulată și foarte lungă. Noi tragem speranțe că vremea ne lasă și, din câte se vede, vremea ține cu noi. Cât timp putem lucra, vom face asta. Oamenii sunt foarte nerăbdători. Din acest punct de vedere, echipele de asfaltatori chiar se implică și au avut mult de tras anul acesta”, a mai spus Cosman.

Investiții în circa 100 de străzi din periferie

În ceea ce privește străzile licitate separat, în afara acordului-cadru de asfaltare, viceprimarul Craiovei a punctat că echipele se află în cartierele de periferie, explicând, totodată, că în viitorul apropiat se plănuiește scoaterea la licitație pentru reabilitate a aproximativ 100 de străzi.

„La capitolul investiții, suntem pe strada Crinului și aleile sale, iar asta este o stradă care a fost de pământ și acum se asfaltează. Vor urma străzile Codlea din Romanești și Poienii din Catargiu. În ultimul an s-a asfaltat cum nu s-a asfaltat ani buni, sau poate zeci de ani. Noi încercăm să lucrăm cât mai mult și cât mai repede pentru a ajunge și la oamenii la care nu s-a ajuns până acum. Pe viitor se va intra pe investiții cu în jur de 100 de străzi care vor fi asfaltate în cartierele de periferie”, a precizat viceprimarul. Printre acestea, se numără Geniștilor, Carpenului, Fermierului, Potelu, Școlii, Odesa, Dobrogea sau Tismana.

Craiovenii trebuie să mai știe că sunt două tipuri de lucrări care se desfășoară pe străzile din Bănie.

„Sunt două lucruri distincte: de un fel sunt străzile de pământ sau piatră concasată, pentru care trebuie proiect tehnic, studiu de fezabilitate, documentație de avizare a lucrărilor de intervenție, adică licitații separate, iar de alt fel sunt cele pe care se intervine strict pentru reparații. Acestea merg mult mai repede pentru că sunt pe acordul-cadru. Oamenii trebuie să știe că, dacă ne-am apucat de muncă într-o zonă, nu abandonăm lucrările și le vom încheia”, a conchis Cosman.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, până acum, în anul 2016, s-au încheiat trei contracte subsecvente în baza acordului-cadru cu societatea Delta ACM, acestea având o sumă totală de aproximativ 46 de milioane de lei.

Politica