joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, trimis în judecată sub control judiciar pentru corupţie

Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, pus de procurori în luna septembrie sub control judiciar şi cu interdicţie de a-şi exercita mandatul pentru că ar fi plătit cu fonduri de la bugetul local reparaţiile maşinii personale, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Caracal, potrivit informaţiilor afişate pe portalul instanţei.

Pantelie Rotaru este cercetat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals şi prejudiciul cauzat bugetului local este de 12 590 lei, potrivit comunicatului menţionat.

Rotaru ar fi folosit fondurile publice (de la bugetul local al oraşului Drăgăneşti-Olt) pentru plata facturii emisă de o firmă pentru reparaţii la un automobil aparţinând firmei al cărei acţionar este soţia primarului din Drăgăneşti-Olt. În factura plătită din fonduri publice s-a menţionat că reparaţiile ar fi fost făcute unui autoturism aparţinând Primăriei Drăgăneşti-Olt, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În fapt, s-a reţinut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia ‘bun de plată‘, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12 590,51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti-Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei oraşului Drăgăneşti-Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului R.P.”, au explicat procurorii.

Agerpres

Politica