marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj, candidaturi oficiale la parlamentare. Ion Cupă şi Florea Voinea, primii la Cameră şi la Senat

ALDE Dolj a depus, miercuri, la Biroul Electoral de Circumscripţie, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, iar cea pentru Senatul României de către senatorul Florea Voinea.

Am depus liste complete pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. Suntem bucuroşi că avem pe liste oameni cu experienţă politică şi administrativă, sunt oameni serioşi. Mergem la drum cu gândul că vom miza pe o presiune asupra viitorului guvern, oricare ar fi el, ca Doljul să devină un pol de dezvoltare pentru Oltenia”, a declarat, după depunerea candidaturilor, deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Senatorul Florea Voinea a afirmat că nu a mai avut loc pe listele PSD din cauza vârstei şi că ALDE l-a primit pentru că „ţine cont de experienţa şi de seriozitatea candidaţilor”.

S-a produs un fenomen de întinerire a listelor candidaţilor în PSD şi au stabilit nişte criterii pe care eu nu le-am trecut: cei care au fost la UTC şi OASCR nu au voie să candideze. Nu a contat că am avut rezultate bune. La ALDE se ţine cont de experienţa şi de seriozitatea candidaţilor”, a precizat senatorul Florea Voinea.

Reprezentanţii ALDE Dolj au transmis că „reiterează Apelul făcut cu o lună în urmă, acela la o competiţie electorală fair-play, făcută în respectul legii, o competiţie bazată exclusiv pe proiecte de guvernare care să ţină cont de aşteptările alegătorilor.

ALDE Dolj îşi afirmă încrederea în dreapta judecată a doljenilor şi urează tuturor competitorilor din Circumscripţia Dolj mult succes în Campania electorală ce va începe oficial pe data de 11 noiembrie a.c.”.

Candidaţii ALDE Dolj pentru Senatul României: Florea Voinea, Ionel Pană, Firmilian Calotă, Victor Cristinel Gogonea, Daniela Monica Miron, Elena Vîrdol.

Candidaţii ALDE Dolj pentru Camera Deputaţilor: Ion Cupă, Gheorghe Perişoreanu, Anişoara Stănculescu, Gabriel Zamfir, Marius Cristian Tuţă, Florian Popa, Sorin Vîlcu, Constantina Dăoagă, Leontin Afrenie, Dumitru Mănescu, Liliana Barbu, Leliana Sbîrlea, Florian Ionel Gârbiţă.

Tot miercuri şi-a depus candidaturile la Biroul Electoral PMP Dolj care îi are drept candidaţi pentru Camera Deputaţilor pe Gheorghe Bică, Ion Groza, Mihaela Niculeţ, Arthur Andriţoi, Sofi-Sabin Marinescu, Gheorghe Preotu, Sorin Stănciulescu, Mihnea Ștefănescu, Ion Șerban, Dumitru Călina, Mircea Boroşteanu, Remulus Chiţu, Constantin Voiculescu. Candidaţii PMP Dolj pentru Senat sunt: Ion Toma, Mihail Negulescu, Costică Ciurlin, Felicia Dumitru, Simion Ciună, Ion Ștefănescu.

Și-au mai depus candidaturile: UDMR, care nu are nici măcar un candidat din judeţul Dolj, şi PRU.

Astăzi urmează să îşi depună candidaturile PNL şi PSD.

 

Politica