vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

STUDENTII BASARABENI DIN CRAIOVA – VOTEAZA!

La data de 30 octombrie 2016, în Republica Moldova, se vor desfășura alegerile prezidențiale. Este pentru prima dată din anul 2000 când președintele va fi ales prin vot direct de cetățeni. În cursa electorală sunt înscriși 10 candidați.
Anul acesta, în premieră, pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Oltenia, a fost inaugurată secție de votare în orașul Craiova. Aceasta a fost deschisă sub egida Asociației Studenților Basarabeni din Craiova(ASBC). Pînă anul acesta, moldovenii din această regiune erau nevoiți să facă naveta la cea mai apropiată secție de votare, care se află la București, ceea ce nu garanta prezența maximă la vot. Mulți dintre cetățeni nefiind dispuși să piardă o zi întreagă pe drum.
Secția de votare se găsește în incinta ,,Universității din Craiova”, str. Alexandru-Ioan Cuza 13.
Această secție de votare vizează în primul rînd studenții care se află în instituțiile de învățămînd din următoarele centre universitare: Craiova, Petroșani, Pitești, Drobeta Turnu Severin și orașele: Târgu-Jiu. Slatina, Râmnicu Vâlcea, dar și toți cetățenii stabiliți în Partea de Sud a României.
De asemenea, persoanele care se află în tranzit la data de 30.10.2016 și trec prin Craiova, își pot exercita liber dreptul la vot, prin completarea unei declarații din care să rezulte că nu au mai votat la altă secție de votare.

Își pot exercita dreptul la vot absolut toți cetățenii, care îndeplinec următoarele cerințe:
1.Să se prezinte cu un pașaportul Republicii Moldova, se acceptă și pașaportul cu termenul de valabilitate. Se permite cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi peste hotarele Țării în ziua alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova din 30 Octombrie 2016 să participe la votare în baza paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova cu termen de valabilitate expirat, ce conţine numărul de identificare de stat (IDNP).
2. Să aibă dorința de-a schimba ceva în țara lor de origine, prin exercitarea acestui drept.
ASB Craiova îndeamnâ toți cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Oltenia, dar și pe tot teritoriul României, să vină la secțiile de votare și să-și exercite dreptul la vot. TU poți genera schimbarea ACASĂ. TU decizi viitorul Republicii Moldova. TU fii schimbarea ce vrei să o vezi în țară și HAI la vot. VOTUL tău contează !!!
Este dreptul tău şi singurul mod real de-a o face!

Politica