vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Spooky Halloween”, la „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, vă invită să participați marți, 25.10.2016, ora 11:00, la atelierul de lucru organizat cu ocazia sărbătorii de Halloween.

La eveniment vor participa elevii clasei a I-a de la Școala Gimnazială “Mircea Eliade”, însoțiți de învățător Carmen Popa.

Cu această ocazie elevii vor asista la o prezentare Power Point și vor participa la un atelier de lucru “Spooky Halloween”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Halloween-ul este o veche sărbătoare celtică a recoltei cunoscută și ca Samhain, care coincidea și cu sărbătoarea celtică de An Nou. Oamenii plăteau tribut lui Samhain, zeul morții, pentru a onora anul care trece și sufletele celor care au murit. Se credea că vălul care despărțea cele două lumi, a viilor și a morților era mai subțire în această noapte.

Halloween-ul se sărbătorește în multe țări ale lumii: Australia, Canada, Anglia, Statele Unite, etc.

Multe instituții din întreaga lume organizează de Halloween petreceri și parada costumelor, acordând premii celor mai reușite costume. Școlile organizează și concursuri de sculptat în dovleci, de desene sau alte jocuri asociate Halloween-ului.

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova

Politica