joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Remiză spectaculoasă la Mediaș

 

CSU Craiova a remizat sâmbătă, scor 2-2, în Ardeal, în compania formației Gaz Metan Mediaș, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a din Liga I. Craiovenii au făcut un meci foarte bun în fața elevilor lui Pustai, aceștia dând o replică pe măsura locului din clasament. De aici a rezultat una dintre cele mai atractive partide din acest tur de campionat. Startul jocului este favorabil oaspeților care au încercat deschiderea scorului prin Nuno Rocha, Măzărache și Rambe, dar ocazia cea mai mare le-a aparținut “găzarilor”, când în urma unui corner, Cristea a nimerit bara. Tot în prima repriză Zlatinski a trimis în vinclu, dar Pleșca a respins în corner, iar portarul ardelenilor este din nou impecabil la devierea lui Ivan. Rezultatul pauzei a fost favorabil celor de la CSU, când la o centrare de pe partea dreaptă a lui Rocha, Roberto Romeo a deviat în minutul 31 balonul în propria poartă.

Dacă prima parte a jocului a fost încheiată bine de craioveni, startul reprizei secunde nu a mai fost la fel, deoarece golgheterul campionatului Llullaku realizează dubla în numai 10 minute. Mai întâi trimite cu capul în plasă și egalează, apoi după o pasă venită de pe dreapta își duce echipa în avantaj. Bucuria medieșenilor nu a durat decât 3 minute, pentru că după o acțiune prelungită a craiovenilor, Andrei Ivan trimite imparabil sub bară, pentru 2-2. Se joacă în continuare deschis, iar Rambe, din centrarea ideală a lui Vătăjelu, nu a nimerit poarta, Băluță trece și el pe lângă gol, iar Ivan a trimis în transversală în minutul 71. O altă mare ocazie de gol s-a consemnat în minutul 84, când Eric, cu toată poarta în față, a trimis paralel.

“S-au închis bine cei de la Mediaș și au reacționat pe contraatac. Ne-au surprins, mai ales în repriza secundă. Cu toate acestea, am avut câteva ocazii mari și puteam câștiga. Fundașii noștri centrali au greșit la goluri, e inexplicabil ce s-a întâmplat. Aș fi mulțumit cu locul secund, dar totuși mă gândesc că am putea face mai mult. Totuși, lotul e subțire, însă am încredere că putem crește. Suntem implicați la vârf, însă sunt destule echipe cu pretenții. E aglomerație pentru locurile fruntașe”, a spus după joc Gigi Mulțescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma acestui rezultat, CSU Craiova ocupă în continuare locul doi, cu 24 de puncte. În următorul meci oficial, gruparea din Bănie va evolua marți, de la ora 20.45, în “16” -imile Cupei României, la Brașov, în compania echipei Sepsi Sfântu Gheorghe.

 

Gaz Metan Mediaș – CSU Craiova 2-2 (0-1)

Au marcat: Llullaku 49, 59/Romeo 31 (aut.), Ivan 62

Stadion: Gaz Metan, spectatori: 3.000

Gaz Metan: Pleșca – Romeo, Susnjar, Trtovac, Rugasevic – Zaharia, Cristea – Llullaku, Eric (88 Lupu), Munteanu (90 Buzean) – Axente. Antrenor: Cristian Pustai

CSU: Calancea – Briceag, Acka, Popov, Vătăjelu – Nuno Rocha, Zlatinski, Băluță – Ivan, Măzărache (90 Kelic), Rambe (85 Bancu). Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Arbitri: Cătălin Popa – Octavian Șovre, Vladimir Urzică

Observatori: Ioan Bogdan, Patrițiu Abrudan

 

Politica