sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Închisoare pentru proxeneţii doljeni care exploatau tinere în Germania și Austria

Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în cazul celor cinci doljeni acuzaţi de proxenetism, constituire de grup infracţional organizat și trafic de persoane, a căror grupare a fost destructurată în luna aprilie a.c. Inculpaţii au fost acuzaţi de poliţiştii  şi procurorii de crimă  organizată  craioveni că  au făcut bani racolând, transportând  şi exploatând sexual în Germania  şi Austria mai multe tinere din Dolj, însă au recunoscut totul în faţa judecătorilor și au cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă. Judecătorii de la Tribunal i-au condamnat la pedepse cuprinse între 5 ani de închisoare cu executare și 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa pronunţată, joi, 20 octombrie a.c., nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Joi, 20 octombrie a.c., judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în dosarul celor cinci doljeni acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Inculpaţii și-au recunoscut faptele, au cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, astfel că, Darius Iustin Stoica a primit 2 ani și 10 luni închisoare cu executare, Adrian Marius Dincă 5 ani de închisoare cu executare, Angelică Marian Smarandache – 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, Florin Daniel Veleanu – 3 ani de închisoare cu executare, iar Mihai Georgică Joiţa – 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de 4 ani:  „Urmează ca inculpatul Stoica Darius-Iustin să execute în final 2 ani şi 10 luni închisoare. Deduce detenţia inculpatului Stoica Darius-Iustin de la 05.04.2016 la zi şi menţine starea de arest. (…) urmând ca inculpatul Dincă Adrian Marius să execute în final 5 ani închisoare. Deduce detenţia inculpatului Dincă Adrian Marius de la 05.04.2016 la zi şi menţine starea de arest. (…) urmând ca inculpatul Smarandache Angelică Marian să execute în final 3 ani şi 6 luni închisoare. Deduce detenţia inculpatului Smarandache Angelică Marian de la 05.04.2016 la zi şi menţine starea de arest. Condamnă pe inculpatul Veleanu Florin Daniel, la pedeapsa de 3 ani închisoare. Deduce detenţia inculpatului Veleanu Florin Daniel de la 05.04.2016 la zi şi menţine starea de arest. Condamnă pe inculpatul Joiţa Mihai Georgică, la pedeapsa de 3 ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Dispune confiscarea de la inculpatul Dincă Marius Adrian a sumei de 8.000 euro, de la inculpatul Veleanu Florin Daniel a sumei de 450 euro şi de la inculpatul Stoica Darius-Iustin a sumei de 1.900 lei. În baza art. 274 alin. 1 şi 2 C.pr.pen., fiecare dintre inculpaţii Stoica Darius-Iustin, Dincă Marius Adrian, Veleanu Florin Daniel, Smarandache Angelică Marian şi Joiţa Mihai Georgică obligaţi, fiecare, la plata a câte 2.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.10.2016”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Reamintim că, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova  şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, marţi, 5 aprilie a.c., o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane. Oamenii legii au făcut 5 percheziţii în mai multe localităţi din Dolj, dar  şi în Craiova, mai multe persoane fiind ridicate  şi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Din cercetările poliţiştilor BCCO Craiova s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat  şi exploatat sexual, atât local, în Craiova, cât  şi în Germania  şi Austria, mai multe tinere din judeţul Dolj. În urma descinderilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-diskuri  şi un pistol cu bile marca Mauser. La finalizarea audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a emis ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pentru patru persoane: Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, din Melineşti, Darius Iustin Stoica, de 28 de ani, din Craiova, Angelică  Marian Smarandache, de 30 de ani, din Melineşti,  şi Florin Daniel Veleanu, de 36 de ani, din Craiova. Toţi patru au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar miercuri seara au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă  pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane  şi proxenetism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica