vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinul antigripal ajunge la DSP Olt

18.000 de doze de vaccin gripal ajung săptămâna aceasta în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, iar reprezentanţii acesteia reamintesc populaţiei că principala măsură de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea.

Şi săptămâna trecută, în judeţul Olt, au fost înregistrate mai multe cazuri de viroze respiratorii, cele mai multe în rândul copiilor şi tinerilor.

Perioada de supraveghere a gripei, ARI şi SARI pentru sezonul 2016/ 2017 a debutat din 3 octombrie 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Culegerea datelor se face cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni până la orele 13.00, de la toţi furnizorii de servicii medicale de la nivelul jud. Olt.

Prima raportare la Centrul Regional de Sănătate Publică Timişoara şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile Bucureşti se va face marţi, 11 oct. 2016.

În săptămâna precedentă s-au înregistrat 1533/ 50 –ARI şi 627/ 111– pneumonii.

Ponderea o deţine grupa de vârstă cuprinsă între 0-19 ani.

La sfârşitul lunii septembrie, D.S.P.-Olt a catagrafiat 105.044 persoane, considerate la risc şi pentru care O.M.S. recomandă vaccinare antigripală în acest sezon.

În această săptămână, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P.-Olt

vor intra aprox. 18.000 de doze de vaccin gripal ( vaccin repartizat de M.S.), respectiv INFLUVAC ( produs biologic monodoză). Nu avem informaţii dacă va fi urmată de o nouă tranşă de vaccin gripal”, potrivit unui comunicat de presă al DSP Olt, transmis Jurnalul Olteniei.

Campania de vaccinare antigripală va începe pe 20 octombrie.

Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilacticăGrupele populaţionale considerate de risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală, sezon 2016-2017; persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane; gravide; medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta 65 de ani”, mai arată DSP Olt.

Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. Olt recomandă:

-Evitarea zonelor aglomerate;

– Evitarea contactului cu persoane bolnave;

– Evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât şi în perioadele cu schimbări bruşte de temperatură;

– Folosirea batistei de unică utilizare;

– Respectarea unui regim sănătos de viaţă-alimentaţie bogată în legume şi fructe;

– Adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

 

Politica