marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep, încrezătoare că poate obţine un rezultat bun la Singapore

Simona Halep va participa şi anul acesta la Turneul Campioanelor, ce are loc la Singapore, unde de această dată speră că va putea ajunge în fazele finale, anul trecut oprindu-se în grupe. Dacă în ediţia anterioară lucrurile nu au mers prea bine pentru jucătoarea româncă la această competiţie, în 2014, la prima participare, Halep a ajuns în finala turneului. În afara lui Halep, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Johanna Konta, Madison Keys, Agnieszka Radwanska şi Dominika Cibulkova sunt calificate la întrecerea din Singapore, în timp ce Serena Williams s-a retras din cauza unei accidentări.

„Sper să fie mai bine ca anul trecut şi să fie la fel ca în primul an. Va fi foarte greu, fiecare jucătoare e la un nivel înalt. Mă simt ok, sunt pregătită şi sper să fac o treabă bună. Am avut mulţi susţinători români în primii doi ani. Sper să vină şi anul acesta şi să câştig. Nu prea mă gândesc la retragerea Serenei. Toate jucătoarele sunt foarte bune. Dacă Serena nu e, se poate spune că am scăpat de o jucătoare foarte bună, dar fiecare meci va fi foarte greu. Nu contează cu cine joc. Important e să evoluez bine şi să trec de grupe. Indiferent care va fi adversara, trebuie să câştig jocurile”, a spus Halep, la plecarea spre Singapore.

Simona Halep nu crede că ar trebui să fie aleasă drept jucătoarea sezonului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu ştiu dacă aş merita în acest an să fiu desemnată jucătoarea sezonului. Sunt jucătoare care au câştigat medalii de aur şi cred că ele ar merita mai mult. Kerber a câştigat două Grand Slam-uri”, a mai declarat Simona Halep, despre eventualitatea de a fi desemnată cea mai bună jucătoare din 2016.

Turneul Campioanelor de la Singapore se va desfăşura în perioada 23-30 octombrie.

După un început greu de an, Simona se simte la un nivel înalt înainte de Singapore

Jucătoarea originară din Constanţa a trecut printr-o perioadă nefastă în prima parte a acestui an din cauza unor probleme de sănătate care au împiedicat-o să evolueze la capacitatea ei maximă, atunci chiar crezând că nu va putea ajunge să participe la turneul de la Singapore în acest an.

„La începutul anului, primele patru luni au fost foarte grele pentru mine. Nu ştiam dacă voi putea să joc în acest an pentru că eram foarte bolnavă şi nu puteam să stau pe teren nici 15 minute. Am avut nişte infecţii. M-am impus la Madrid, apoi am crezut că există şansa să ajung la Singapore, dar până la US Open nu m-am gândit că pot să mă calific. Ştiam că există o şansă, dar nu am crezut 100 la sută că pot să ajung acolo, aşa că sunt foarte fericită că voi juca acolo pentru al treilea an la rând”, a declarat Simona Halep.

Acum, însă, sportiva consideră că îşi merită locul la Turneul Campioanelor şi este pregătită pentru a performa la competiţia care adună la aceeaşi competiţie, an de an, cele mai bune jucătoare din lume.

„Simt de la antrenamente că nivelul jocului meu este foarte înalt. Evident, nu ştii niciodată ce se poate întâmpla când întâlneşti o adversară puternică, dar am încredere în jocul meu, totul depinde de mine. La începutul anului era foarte dificil să gândesc aşa. După Madrid, am jucat foarte bine. Am pierdut câteva meciuri cu Serena şi Kerber în ultimele trei, patru luni. Şi, da, mă simt bine şi simt că merit să fiu acolo. Desigur, nu am câştigat încă un turneu de Mare Şlem încă, dar am jucat bine la turneele importante”, a mai spus jucătoarea din România.

Odată cu retragerea americancei Serena Williams de la Singapore, Halep a devenit a treia favorită, după germanca Angelique Kerber şi poloneza Agnieszka Radwanska.

„Trebuie să joci bine acolo, pentru că toate jucătoarele din Top 8 practică un tenis nebunesc, aşa că trebuie să fiu pregătită”, a adăugat Halep.

 

Politica