joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuri mai multe la rezidenţiat

Ministerul ar putea introduce noi specialităţi

Ministerul Sănătăţii a majorat numărul de locuri pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie, pentru sesiunea examenului de rezidenţiat care se va desfăşura în data de 20 noiembrie. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că doreşte şi introducerea unor specialităţi noi precum cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică şi microbiologie clinică.

Centre de desfăşurare a examenului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Examenul de rezidenţiat se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Cei interesaţi se pot înscrie pentru susţinerea examenului în perioada 14-28 octombrie, prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie. Direcţiile de sănătate publică şi ministerele cu reţea sanitară proprie îşi vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcţie de afluxul de candidaţi.

Programul de depunere a dosarelor este următorul: pentru zilele de luni până joi orele 9.00-15.00, respectiv 9.00-14.00 pentru zilele de vineri.

Examen tip grilă cu 200 de întrebări

Examenul se desfăşoară sub formă de test-grilă, pe parcursul a patru ore, iar candidaţii trebuie să răspundă la 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Alegerea unui loc sau post se va face în funcţie de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

De asemenea, alegerea locurilor/posturilor în specialitate se face la o dată stabilită ulterior, prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor, la o dată stabilită de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi universităţile de medicină şi farmacie, în intervalul orar 9.00 – 21.00.

Procedura după promovarea examenului

Candidaţii se vor putea prezenta pentru alegerea locului/postului în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. În cazul în care repartiţia nu se va finaliza în prima zi, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar, iar locurile şi posturile rămase disponibile se vor afişa pe pagina de internet la sfârşitul primei zile de repartiţie.

Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu se prezintă pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire, la data, ora şi locul fixate, pierd drepturile conferite de concurs.

Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfășurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă. Clasificarea este națională şi se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul.

Locurile care vor rămâne neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai prin organizarea unui alt concurs de rezidențiat.

Documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc la adresa rezidentiat.ms.ro. Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se afişează pe site la data de 7 noiembrie 2016.

Politica