joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grupare infracţională din Dolj, care acţiona în Germania, destructurată de poliţişti

Poliţiştii doljeni au descins, joi, la 10 locaţii din judeţ în căutarea unor persoane care ar fi comis peste 190 de furturi din genţi şi din buzunare pe teritoriul Germaniei, la acţiune lunând parte şi poliţişti din Berlin.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj nouă dintre percheziţiile efectuate, joi, au fost în municipiul Craiova şi una în comuna Gângiova. În acelaşi timp în care în Dolj erau efectuate cele 10 percheziţii, poliţiştii din Germania, împreună cu un poliţist român, au descins la două cluburi de noapte şi la un hotel din Berlin, locuri frecventate de membrii grupării infracţionale.

Au fost puse în executare nouă mandate europene de arestare. Este vorba de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 19 şi 45 ani. Patru dintre aceştia au fost prinşi în timp ce încercau să treacă graniţa în Bulgaria, unul din Dolj şi trei din Germania”, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2015-august 2016, cei nouă suspecţi ar fi sustras bunuri din genţile şi din buzunarele persoanelor aflate în zona staţiilor de metrou din cartierul Charlottenburg, din Berlin. În total, aceştia ar fi comis peste 190 de furturi, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 225.000 euro.

 

Politica