marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1.500 bebeluşi aşteaptă vaccinul hexavalent

Din luna iulie, vaccinul hexavalent nu a mai ajuns în judeţul Dolj. Aproximativ 1.500 de bebeluşi aşteaptă vaccinarea, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţau, marţi, că un număr de 115.000 doze de vaccin hexavalent se află în ţară, în acest moment având loc procedura de recepţie. Ale 140.000 de doze ar urma să ajungă în ţară până la sfârşitul lunii.

Sunt vaccinuri în spital pentru hepatita B  şi TBC, singurul vaccin care nu este e vaccinul hexavalent care, ministerul a anunţat că  l-a achiziţionat  şi o să  ni-l trimită, iar pentru rujeolă, avem, noi am avut întotdeauna. Ministerul licitaţie  şi ne-a anunţat că  în 20 de zile o să  trimită  vaccinul. Agitaţia este acum cu rubeola, dar pe rubeolă  am avut tot timpul. Cu excepţia vaccinului hexavalent, în rest, sunt toate, iar problema cu acesta este la nivel naţional nu numai în Dolj”, declara luna trecută Ștefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele 20 de zile au trecut, iar medicii din Dolj încă aşteaptă dozele de vaccin.

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor şi se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, Haemophilus şi poliomielitei, dar şi hepatitei B.

Politica