joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nouă doljeni sunt suspectaţi că au contactat virusul HIV

Nouă persoane din judeţul Dolj sunt suspectate că au contactat virsul HIV, primele teste efectuate acestora fiind pozitive. De la începutul anului, în total, au fost confirmate 42 de teste HIV.

Cele nouă noi posibile cazuri de HIV din judeţul Dolj au fost depistate în urma testărilor efectuate în luna septembrie. Astfel, potrivit datelor publicate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, unul dintre doljenii cărora testul HIV le-a ieşit pozitiv este din rândul bolnavilor de TBC, două teste pozitive sunt ale unor persoane care au avut contact cu o persoană infectată cu virusul HIV, cinci cazuri au fost depistate în urma unor testări ocazionale, în scop diagnostic sau expuneri accidentale, iar un test pozitiv a ieşit în urma analizelor efectuate le cerere. Luna trecută, 615 doljeni au cerut să li se facă testul HIV.

Vorbim despre teste pozitive. Acestea sunt trimise la Bucureşti, pentru confirmare prin teste de sensibilitate. Testele se repetă pentru că pot fi şi fals-pozitive. Aşteptăm eventualele confirmări”, a declarat, dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul doljenilor care cer efectuarea testelor HIV a crescut după ce, în anul 2014, un tânăr, din oraşul Segarcea, bolnav de SIDA, a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe fete fără însă să le spună că este seropozitiv. După decesul tânărului, locuitorii oraşului au intrat în panică, pentru că şi alte persoane au intrat în contact cu el, ori cu fetele cu care acesta întreţinuse relaţii sexuale. De altfel, în cazul a două dintre fostele prietene ale tânărului, testele HIV au ieşit pozitive.

 

Politica