joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aplicaţie care îţi gestionează eficient timpul liber

Începând de astăzi, românii îşi pot “angaja” un asistent personal online, care să se ocupe de plata facturilor casnice, a impozitelor, a ratelor bancare, să caute activități pentru familie sau copii, să facă rezervări şi chiar să organizeze petreceri surprize pentru cei dragi.

Revoluţionara aplicaţie se numeşte Helpie, şi a luat naştere în contextul în care timpul liber al românului, în care poate să stea alături de familie sau să se ocupe de administrarea casei, este tot mai limitat şi tinde către zero. Utilizând aplicaţia de pe Google Play sau de pe AppStore, oricine poate delega un consultant Helpie pentru a face plăţi, pentru a face programări sau pentru alte sarcini aparent simple, dar mari consumatoare de timp. Odată intrat în cont, beneficiarul pur şi simplu fotografiază factura şi o trimite prin aplicaţie, îşi roagă asistentul personal să îi rezerve bilete pentru o vacanţă mult dorită sau chiar să îi aducă aminte când are ceva important de făcut.

Aplicaţia a fost inventată de psihologul Alexandru Pleşea care, după mai multe cercetări, a concluzionat că românii sunt din ce în ce mai nefericiţi în zilele noastre faţă de deceniile anterioare, motivul principal fiind timpul liber tot mai limitat. “Aplicaţia este, întâi de toate, o unealtă foarte eficientă care gestionează eficient timpul liber al oamenilor. Timpul este o resursă limitată. Prea mult timp ne ocupă grijile cotidiene, ratele, abonamentele, rezervările, etc. Cu toate acestea, există soluții. Oamenii care vor mai mult timp liber, vor profita de tehnologia actuală. Practic, putem să delegăm un asistent personal care să se ocupe de toate problemele noastre cotidiene, astfel încât cele 4 ore pe care le estimăm că ar fi, în medie, timpul liber de care ar trebui să se bucure românii zilnic, chiar să îl petreacă alături de cei dragi, şi nu acoperit de multe facturi sau copleşit de griji.  Scopul proiectului Helpie este ca toate grijile, facturile, problemele mărunte, programările, căutările sau rezervările care necesită timp, să fie transferate către noi, astfel încât oamenii să aibă timp suficient să fie mai relaxaţi, mai liniştiţi şi, până la urmă, mai fericiţi”, declară psihologul Alexandru Pleşea, coordonatorul proiectului Helpie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, este psihoterapeut şi hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

Politica