vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La coadă pentru „Casa Verde”

Peste 30 de persoane s-au aşezat la coadă, ieri după-amiază, numărul lor crescând semnificativ spre seară, în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj în speranţa că, astăzi, vor reuşi să se înscrie în Programul „Casa Verde”.

Înarmaţi cu scăunele pescăreşti, cu răbdare, dar şi chef de glume, oamenii au spus că au ales să petreacă noaptea în faţa instituţiei pentru că suma alocată judeţului în acest proiect nu este foarte mare.

IMG_20161009_163749Stăm aici că vine şi le aruncă în sus şi cine prinde bine, cine nu, nu”, a glumit unul dintre doljenii care aşteptau în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am venit de la Caraula, vrem panouri, în primul rând pentru apa caldă”, a spus o femeie.

Oamenii şi-au făcut şi o listă de aşteptare. Peste 200 persoane erau, ieri după-amiază, înscrise pe aceasta.

Avem 214 înscrişi până acum. Aici nu stăm, aici discutăm, dezbatem probleme, politică. Și la noapte tot aia facem. Dar am venit şi cu maşinile”, spun oamenii.

Directoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj, Monica Mateescu, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că la nivelul judeţului circa 300 de dosare vor primi finanţare, conform sumelor alocate şi, din acest motiv, oamenii s-au grăbit să se înscrie pe liste de aşteptare.

Ne aşteptam, se întâmplă şi în alte oraşe din ţară. Eu sper ca totul să fie disciplinat luni. Problema este că acum trebuie să îi înregistrăm şi online şi asta nu mai depinde de noi. Este greu să îi explici omului că ţi-a căzut serverul sau sistemul pentru că am intrat noi, 50 de agenţii online. Noi vrem să facem şi verificarea dosarelor. Dacă dosarele nu sunt complete sau sunt documente expirate, este motiv de respingere. Cred că aplicanţii ştiu aceste lucruri. După ce se va atinge suma alocată judeţului sistemul se va bloca şi ideea este să putem înregistra cât mai multe dosare valabile. Avem două colege care cu asta se vor ocupa, cu verificarea dosarelor. Doar să fie lăsate să lucreze şi oamenii să înţeleagă faptul că trebuie făcută această verificare”, a spus Monica Mateescu.

Prima sesiune a Programului Casa Verde Clasic începe astăzi şi este programată să se desfăşoare până pe 24 octombrie.

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin Casa Verde sunt panourile solare şi pompele de căldură, cunatumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel:
–    până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
–    până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;
–    până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Politica