joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Poștașii, la ultimul protest. Urmează greva generală!

Aproximativ 300 de poștași din toate județele Olteniei au protestat vineri în centrul Craiovei. Poștașii au venit în Piața „Mihai Viteazul” însoțiți de o fanfară, pregătindu-se de „înmormântarea” Poștei Române, și au cerut demisia conducerii companiei.

 

 

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că nu li se măresc salariile cu 200 lei, dar și de lipsa unor condiții decente de muncă.

Șefii noștri au salarii de 10-11 ori mai mari și stau în birou. Agenții poștali muncesc în frig, în caniculă pe salarii cuprinse între 950 și 1100 lei. Nu este normal așa ceva. Mulți sunt plătiți cu jumătate de normă, dar lucrează și peste program. Echipamente nu primim. Ne-am săturat să fim duși de nas. Nu mai vrem promisiuni”, a spus Titi Roman, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poștașii sunt pregătiți să intre în grevă generală.

Suntem nemulțumiți de tergiversarea negocierilor de către Compania Națională Poșta Română și vrem obligare de către statul român a conducerii CNPR pentru a soluționa revenidcările poștașilor. La discuțiile de săptămâna trecută nu s-a rezolvat nimic. Conducerea nu a prezentat variantele de creștere salarială și impactul asupra bugetelor de venituri și cheltuieli. Am fost duși de nas. Cu toate că noi am fost deschiși dialogului, după șapte luni de zile am fost pur și simplu mințiți. Astăzi a fost ultima acțiune de protest organizată la nivelul județului. Singura și următoarea acțiune va fi întreruperea activității pe perioadă nelimitată”, a mai declarat Titi Roman.

Pentru a nu se ajunge la greva generală, poștașii așteaptă ca în ședința Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Poșta Română, din 14 octombrie, să primească răspuns la solicitări. Dar vor „certitudine”, nu promisiuni.

Politica