marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei secții de la SJU Craiova, cu activitatea suspendată

Direcția de Sănătate Publică Dolj a suspendat activitatea secțiilor de Neurologie, Endocrinologie și Diabet din cadrul Spitalului de Urgență din Craiova. Decizia a fost luată după controlul efectuat în urma unei sesizări a conducerii spitalului referitoare la existența unor cazuri de clostridium difficile.

Potrivit managerului SJU Craiova, Bogdan Fănuță, DSP Dolj ar fi decis suspendarea activității celor trei secții, între altele, din cauza faptului că erau internați mai mulți pacienți decât paturile disponibile. Situația a fost aceeași și la primirea avizului de funcționare, afirmă managerul spitalului.

Ne-au spus că nu se respectă numărul de paturi, că sunt mulți pacienți pe o suprafață mică. Da, așa este, dar așa este în tot spitalul, că nu se respectă metri pătrați. La Diabet erau circa 40 de bolnavi în 34 de paturi, la Neurologie sunt 24 de bolnavi pe 15 paturi. Dar asta este situația. Plus că pe situația de acum mi-au dat autorizație de funcționare acum trei luni de zile. Cum peste noapte lucrurile s-au schimbat? Au mai spus că în luna iulie procesul verbal am avut încărcare microbiană, dar noi de atunci am tot făcut igienizări și dezinfecții și s-au recoltat probe”, ne-a declarat Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Odată cu suspendarea activității celor trei secții, pacienții internați acolo ar fi trebuit fie trimiși acasă, fie redirecționați către alte spitale. Cum este vorba de cazuri grave, iar în Oltenia nu sunt alte locații unde să poată fi tratați, conducerea spitalului a decis să nu îi externeze. Nu se vor mai face însă alte internări.

Ar trebui să se întâmple ca la restaurant. Se suspendă activitatea, se închide. Asta face inspecția sanitară. Eu nu pot să dau oamenii afară din spital, dar nu mai fac internări din această seară. Eu pe oameni nu îi pot da afară. Mai ales pe cei din reanimare, intubați, că nu are nimeni cine să îi preia în toată regiunea. Suntem singurul spital cu terapie intensivă pe neurologie. Cu diabetul la fel, la noi vin cele mai grave cazuri”, a mai afirmat managerul Spitalului de Urgență din Craiova.

Bogdan Fănuță ne-a mai declarat că a înștiințat și Ministerul Sănătății cu privire la decizia luată.

Politica