joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Șmecherii” cu banii datornicilor

Executor bancar şi judecătoresc, reţinut de DNA

Un executor bancar şi judecătoresc este acuzat de nu mai puţin de 9 infracţiuni de abuz în serviciu, din care cinci în formă continuată. Acesta s-a folosit de banii persoanelor executate în interes propriu, dar şi pentru a acoperi alte datorii.

Paguba creată creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită se ridică la aproape 3 milioane lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat, marţi, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpatului Drăgan Costinel Romeo, la data faptelor executor bancar şi judecătoresc, cu privire la săvârşirea a nouă infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care cinci în formă continuată).
Acesta este acuzat c
ă timp de trei ani s-a folosit, în interes personal, de banii persoanelor executate.
“În perioada 2008 – 2015, inculpatul Dr
ăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar şi judecătoresc, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziţie de datornici în dosarele de executare.
Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar
şi ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip “suveică”, a utilizat o parte din banii încasaţi de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori.
De precizat este faptul c
ă, pentru toate aceste operaţiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit niciun fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinaţiei legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.943,20 lei”, au reţinut anchetatorii.
Dr
ăgan Costinel Romeo este din Târgu Jiu. El urmează să fie prezentat, astăzi, magistraţilor Curţii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Politica