vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

EXCLUSIV/Epopeea afacerilor cu apartamente continuă

Încă un partener de afaceri îl acuză pe „Emilio” de înşelăciune

După Stefano Pizzingrilli şi Lino (Ercole Bucci), patronul restaurantului cu acelaşi nume, îl acuză pe Ioele Vincenzo, cunoscut în Craiova ca Emilio, de înşelăciune. Acum este vorba despre un bloc din Slatina.

Acesta ne-a contactat în urma publicării în Jurnalul Olteniei a articolelor referitoare la acuzaţiile de înşelăciune aduse de mai mulţi craioveni italianului care construieşte blocuri de locuinţe în Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lino spune că i-a vândut lui Emilio un bloc construit în Slatina, pe strada Caloianca, numărul 1, pentru suma de 150.000 euro şi, în plus, Emilio se obliga să achite o ipotecă de 120.000 euro, pusă de o bancă. Blocul nu era finalizat la momentul vânzării. Plata efectivă a sumei de 150.000 euro nu s-a făcut, iar cele două părţi s-au înţeles ca Lino să primească, după finalizarea construcţiei, două apartamente la parterul blocului, dar şi demisolul unde acesta urma să deschidă un restaurant: „Trebuia să îmi dea demisolul, aranjat cu totul, cu bucătărie, sala de mese. Voiam să deschid acolo un restaurant. În plus trebuia să îmi dea şi două apartamente la parter. Avem antecontract de vânzare-cumpărare”.

Lino spune că i-a mai plătit lui Emilio 18.000 euro pentru o garsonieră. A şi fost încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare, însă ulterior, aşa cum s-a întâmplat şi la Craiova, aceeaşi locuinţă a fost vândută unei alte persoane.

I-am dat încă 18.000 euro pentru încă o garsonieră care a fost vândută unei alte persoane, căreia i-a făcut un contract, după ce l-a făcut pe al meu. Mi-a spus că a fost o greşeală şi că îmi va da alt apartament în acelaşi bloc”, afirmă Lino.

Pentru aceasta există şi o factură. Pentru că nu a intrat în posesia locuinţelor, atât pentru garsonieră, cât şi pentru demisol şi cele două apartamente de la parterul blocului, Lino a intabulat drept de ipotecă legală la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt. Considerând că a fost înşelat, Lino a depus plângere penală împotriva lui Emilio. După ce a depus însă plângere la DIICOT, ar fi fost ameninţat de un alt italian: “Eu am făcut plângere în martie la procuratură, la DIICOT, împotriva lui pentru înşelăciune. Apoi, în luna aprilie-mai, nu mai ţin minte exact, am fost ameninţat de un cetăţean italian care mi-a spus că problemele dintre oameni nu se rezolvă cu poliţia şi să văd ce am de făcut că nu mă întorc în Italia pe picioarele mele. Am sesizat procurorului şi ameninţarea. Am înţeles că are peste 80 de plângeri, pentru apartamente vândute de două-trei ori. Aştept ca organele de cercetare să ia măsuri. Până acum nu s-a luat nicio măsură de prevenţie împotriva omului ăstuia. Încerc să obţin şi în instanţă anularea contractului de vânzare-cumpărare şi repunerea la situaţia iniţială a bunului”.

Jurnalul Olteniei a transmis o solicitare anchetatorilor pentru a afla detalii despre cercetările efectuate în acest caz, însă, până în prezent, nu a fost transmis un răspuns. De îndată ce vom avea informaţii, vi le vom prezenta. De asemenea, vom încerca să obţinem un punct de vedere şi de la Ioele Vincenzo în legătură cu acuzaţiile care îi sunt aduse de craiovenii care au cumpărat apartamente de la el, precum şi la cele aduse de partenerii de afaceri.

Politica