joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şi poştaşii protestează

Poştaşii din toată ţara vor protesta marţi, între orele 08-10, în oraşele reşedinţă de judeţ. În Craiova, protestul va fi organizat la centrul de tranzit de la Gară.

Sindicaliştii spun că poştaşii sunt nemulţumiţi de faptul că revendicările pe care le au de 7  ani nu au fost soluţionate nici până acum. Ei cer 200 lei, în plus la salariu, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi obligarea Companiei Naţionale Poşta Română, de către acţionarul majoritar, respectiv Ministerul Comunicaţiilor, de a creşte veniturile companiei.

Şi marţea trecută, poştaşii din Craiova au întrerupt lucrul. A fost vorba de un protest spontan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Salariaţii cer majorarea salarială şi reclamă condiţiile foarte grele de muncă, lipsa echipamentelor. 50% dintre salariaţii noştri sunt sub salariul minim pe economie. Primesc, în mână, între 910 lei şi 1100 lei maxim. În urma acţiunilor de protest din vară, conducerea noastră a binevoit să se aşeze cu noi la masa negocierilor. Ne-am întâlnit cu ei de vreo 10 ori anul acesta, iar acum ne trezim că Consiliul de Administraţie i-a retras mandatul directorului şi nu îi mai dă voie să mai negocieze cu noi. Lucrul acesta i-a înfuriat efectiv pe oameni. Marţea trecută nu a fost nimic organizat de sindicat, a fost pur şi simplu o reacţie spontană a oamenilor”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Titi Roman, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Dolj.

Politica