joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANI vrea vacantarea a trei posturi de deputat

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a primit luni o scrisoare de la Agenția Națională de Integritate prin care se cere vacantarea a trei posturi de deputat, din cauza incompatibilității, și declanșarea procedurii deciplinare pentru conflict de interese în cazul altor doi parlamentari.

Pentru deputații Victor Roman, Ion Moldovan și Florin Ionaș Urcan au fost întocmite rapoarte despre încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, rapoarte rămase definitive prin decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Având în vedere prevederile legale incidente vă rugăm să luați act de situația de încetare a mandatelor și să supuneți votului plenului Camerei adoptarea hotărârilor prin care se vacantează locurile de deputat, ca urmare a faptului că rapoartele de evaluare au rămas definitive prin decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în document.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ANI adaugă faptul că pe numele deputaților Florin Pâslaru și Ion Călin s-au întocmit rapoarte de evaluare de unde se deduce că au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Pentru cei doi se cere declanșarea procedurii disciplinare și implică sancțiuni de scădere a indemnizației cu 10%, în decursul a trei luni.

Conform lui Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaților, scrisoarea este trimisă spre analiză Comisiei juridice.

Politica