vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taica Dumitru, 100 de ani, a primit urări de ,,viaţă lungă” din partea prefectului şi primarului

Autorităţile locale şi judeţene din Mehedinţi au fost foarte atente şi amabile cu un veteran de război, pe nume Dumitru Fota, care, la sfârşitul săptămânii, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Cu acest prilej prefectul Cristinel Pavel şi primarul Severinului, Marius Screciu au ţinut să-i ureze bătrânului ,,viaţă lungăşi ,,multă sănătate”, l-au felicitat pentru întreaga activitate şi s-au pozat cu el. Potrivit Centrului Militar Judeţean Mehedinţi, veteranii de război reprezintă o mărturie vie a ceea ce s-a întâmplat în istoria noastră, şi, totodată, sunt o importantă parte a tezaurului uman al Armatei Române, fiind ultimii supravieţuitori ai celei mai dure conflagraţii din istorie.În semn de respect şi preţuire, pentru cei 100 de ani împliniţi vineri, 23 septembrie a.c., Centrul Militar Judeţean Mehedinţi alături de prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – filiala Mehedinţi, Dumitru Petcu, au sărbătorit împreună cu familia şi prietenii, centenarul domnului plutonier adjutant principal în retragere Dumitru Fota, veteran de război din Drobeta Turnu Severin. Prefectul Cristinel Pavel i-a transmis felicitări, precum şi respectul pentru vârsta la care a ajuns, cu decenţă şi temeritate, admiraţia profundă pentru ceea a realizat în viaţă, dar, mai ales, pentru simplitatea şi modestia cu care îşi continuă viaţa.

„Am onoarea de a vă transmite cele mai calde şi sincere urări de sănătate, fericire şi viaţă lungă, alături de cei dragi. Folosesc acest prilej pentru a-mi exprima admiraţia şi preţuirea faţă de toţi veteranii de război, aveţi un trecut mândru, în faţa căruia ne plecăm cu respect. Totodată, îndrept un gând de pioasă cinstire a memoriei celor care, pe câmpurile de luptă, şi-au pierdut viaţa”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Născut la data de 23 septembrie 1916 plutonierul adjutant principal în retragere Dumitru Fota a participat în război în Campania de Est la Batalionul 5 Moţi din Divizia 5 Vânători de Munte, în perioada 23.07.1942 – 23.01.1943, cu gradul de soldat, specialitatea infanterie, funcţia puşcaş, ajungând până în Caucaz unde a fost rănit grav. De asemenea el a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945″.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica