sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

22.000 lei pentru deplasarea în Londra şi Paris a patru consilieri locali

O delegaţie formată din patru membri ai Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea ar urma să se deplaseze în Franţa (Paris) şi în Marea Britanie (Londra), în vederea participării la o vizită de studiu şi documentare, în perioada 20-26 octombrie 2016. Proiectul se află pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea şi va fi supus spre aprobare în şedinţa ordinară din data de 27 septembrie. În cazul în care va fi aprobat, cei patru consilieri locali vor beneficia de un pachet individual de participare în valoare de 5.500 de lei şi care include acoperirea cheltuielilor de transport cu avionul şi autocarul, dar şi cazare cu mic dejun inclus, pe durata a 7 zile (6 nopţi de cazare).

Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Asociaţia cele mai frumoase sate din România (ASFR) a invitat Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea să participle la o vizită de studiu şi documentare, precum şi la o serie de evenimente sub genericul “Descoperă comorile României”, ASFR având o experienţă de patru ani în acest domeniu de activitate, organizând numeroase vizite de studiu şi documentare în Spania, Belgia, Franţa sau Italia.

În raportul supus aprobării se arată că deplasarea este justificată de faptul că Municipiul Râmnicu Vâlcea este în căutarea unor noi oportunităţi de dezvoltare, prin atragerea de investiţii străine şi prin implementarea unor practici de succes aplicate de alte administraţii locale, iar în acest context, este necesară o extindere a legăturilor de orice natură cu administraţii locale din ţară, dar şi din străinătate, precum şi pentru efectuarea unor schimburi de experienţă referitoare la administraţia publică locală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre obiectivele vizitei se numără însuşirea unor bune practici de la nivel european, Cum să transformi un oraş într-o destinaţie turistică şi culturală, Cum au evoluat şi s-au dezvoltat oraşele în Europa (modelul francez), “Smart City – Creative City” (Oraşe inteligente – Oraşe creative), Pe urmele marilor români la Paris, Promovarea valorilor culturale şi turistice locale prin organizarea unor evenimente din ciclul „Descoperă Comorile României”.

Cheltuielile legate de această deplasare, în sumă de 22.000 lei, constând în plata celor patru pachete de participare, dar şi celelalte cheltuieli pentru membrii delegaţiei, se suportă din bugetul local al municipiului.

 

Politica