joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații din penitenciare anunţă proteste

Ei solicită Ministrului Justitiei, Raluca Pruna, să aplice legea în vederea eliminarii discriminărilor salariale

Sindicatul Solidaritatea Dolj, membru al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație afiliată Confederației Sindicale Cartel ALFA, anunţă că luni, 26 septembrie, în intervalul orar 11-13, va organiza un protest în Piaţa Prefecturii. Aceasta, „ca reacţie la refuzul Ministerului Justitiei, Raluca PRUNĂ, de a aplica legea, în vederea corectării inechităților salariale create prin interpretarea discreționară și în detrimentul angajaților din penitenciare a OUG 20/2016 care stabilește că toti salariații din familia ocupațională apărare, ordine publică și siguranță națională, inclusiv cei din penitenciare, trebuie să aibă incluse în salariu sume compensatorii reprezentând salariul de merit aflat în plată în anul 2009”.

Ministrul Justiției, Raluca PRUNĂ, are obligația de a aplica de îndată legea, cu atât mai mult cu cât aceasta vine să rezolve o problemă gravă în sistemul penitenciar, aceea de a corecta inechitățile salariale. Miile de angajați o acuză pe doamna Raluca PRUNĂ că, în calitatea sa Ministru de Justiție, prin promovarea inegalității de tratament și tolerarea discriminarii, nu mai reprezintă interesele propriilor angajați, ci interesele de grup ale propriilor săi colegi tehnocrați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Justiției, condus de Raluca PRUNĂ se află într-o acută pană de soluții la problemele cu care se confruntă sistemul penitenciar românesc: de la condiții insalubre de muncă și de detenție, la lipsa de personal și de dotări. La momentul actual, din cauza lipsei de personal, avem penitenciare unde deținuții păzesc deținuți. În întregul sistem penitenciar, lipsa resurselor umane au determinat acumularea a peste 1000.000 de ore suplimentare într-un singur an. Sistemul penitenciar se confruntă cu un deficit real de 3000 de angajați și un deficit pe standarde de 7000 de angajați. Atunci când nu există personal suficient pentru a acoperi întreaga activitate dintr-un penitenciar, apare superficialitatea, apar erorile. Iar atunci când apar erorile, oamenii sunt sancționați. Oricât ai fi de solid și de bine intenționat ca angajat, nu poți o singura persoană să faci treaba a două sau mai multor persoane. Este inuman!

Sindicatul Solidaritatea Dolj spune NU muncii forțate și nu iși mai dă acordul ca membrii săi să depășească numărul de 180 de ore suplimentare anual, iar angajatorul care vor ignora dezacordul va răspunde civil, disciplinar și penal. Sistemul de abuz și discriminare care se construiește în cel mai minuțios mod tehnocrat poate fi oprit doar dacă din ce în ce mai mulți angajați înțeleg că „drepturile nu sunt un lux” și că cei care tac azi de frică maine vor fi victimele acestor oameni care gândesc și acționează cu o mentalitate egoistă și dăunătoare.”- se arată într-un comunicat de presă transmis de Sindicatul Solidaritatea Dolj.

Politica