joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premiaţi pentru performanţă

Mai mulţi elevi doljeni care au reuşit să obţină media zece la examenele naţionale, au fost premiaţi, miercuri, în Sala Amfiteatru a Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj. Lavinia Craioveanu, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obţinute şi a afirmat că îşi doreşte ca anul viitor, numărul elevilor care vor fi premiaţi, să crească.

Vom premia elevii care în anul şcolar trecut au reuşit să obţină media 10 fie la examenul de Bacalaureat, fie la Evaluarea Naţională. Pentru examenul de Bacalaureat primeşte un premiu, în valoare de 3000 de lei de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, Mateescu Georgiana Iustina de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova”, a spus Lavinia Craioveanu, la manifestare.

Georgiana Mateescu, este singura elevă din Dolj care a obţinut anul acesta media 10 la examenul de Bacalaureat. Eleva a fost admisă la Facultatea de Medicină din Cluj iar din octombrie va merge să studieze acolo.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost un eveniment frumos, încununarea muncii mele din cei 4 ani de liceu. M-am simţit extraordinar să ştiu că sunt răsplătită pentru ceea ce fac. Am învăţat temeinic în cei 4 ani de liceu şi pot spune că nu a fost chiar atât de greu, sigurul lucru este perseverenţa. Mă pregătesc pentru Facultatea de Medicină de la Cluj, nu am început încă să studiez temeinic, dar o să intru. Pot spune că m-am acomodat cât de cât cu oraşul şi am început să-mi procur materialele necesare pentru viitor”, a mărturisit Georgiana.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost premiaţi şi elevii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională: Diţă Gabriel, Mîlcomete Alexa Carola, Popa Erminia şi Turcoman Elena Iulia.

Sunt de părere că este un lucru binevenit, e ca un stimulant şi pentru alţi copii care încă nu au dat acest examen şi e o dovadă că munca este răsplătită tot timpul. Nu a fost chiar aşa de greu, am învăţat când a trebuit şi toate au venit de la sine”, a spus Turcoaman Elena Iulia

La rândul său, Popa Erminia, una dintre elevele premiate, le-a mulţumit profesorilor îndrumători şi i-a sfătuit pe elevii mai mici să aibă încredere în ei şi să muncească mult pentru a-şi realiza visul.

A fost o intenţie foarte frumoasă a autorităţilor şi acum când am ajuns în punctual acesta de a lua 10 la Evaluare, mă uit în spate şi mă bucur că am avut parte de nişte cadre didactice care m-au format şi îi mulţumesc mult şi doamnei învăţătoare. A fost greu, dar cu multă muncă şi cu sprijin din partea părinţilor am reuşit. Nu am renunţat la nimic, am reuşit să le îmbin, m-am şi distrat, am şi învăţat. Cei mici, să aibă încredere în ei, să muncească mult şi chiar dacă o să se simtă vreodată doborâţi de toată munca depusă, să nu se lase”, a spus Erminia.

 

Profesorul Dan Podeanu, premiat pentru excelenţă

premiati 1În cadrul evenimentului a fost premiat pentru excelenţă – medalia de aur la scrimă în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio – domnul profesor emerit Dan Podeanu.

Este o zi în care, o să vă rog, împreună, să aplaudăm unul dintre cei mai buni profesori pe care învăţământul doljean îi are, cel care generaţii la rând a pregătit elevi pentru performanţă, cel care anul acesta a adus Craiovei şi României medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Domnul profesor, în afară de aplauzele noastre şi consideraţia noastră, a venit însoţit de o elevă, de Loredana Dinu, absolventă a Liceului cu Program Sportiv Petrache Trişcu, a venit ca să-l susţină pe domnul profesor şi ca o dovadă a performanţei domniei sale şi sperom noi să continue şi ea ceea ce a început. Domnul Sorescu va fi aici ca să îi ofere domnului profesor un premiu de 2000 de lei, iar eu îi voi oferi pentru întreaga activitate o diplomă”, a spus Lavinia Craioveanu.

Andreea-Alisa Iordache

Politica