vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OLT: Prejudiciu de 300.000 lei adus statului

Un bărbat din Olt, administrator al unei societăți comerciale, este suspectat de polițiști pentru că ar fi adus un prejudiciu statului de 300.000 lei, prin evaziune fiscală. Societatea comercială avea ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor reciclabile.

La data de 19 septembrie a.c., ofițeri de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de PolițieJudețean Olt, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 36 ani, din județul Olt, bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor reciclabile, în perioada 2011 – 2015, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de deșeuri metalice, de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă și implicit de a prejudicia bugetul de stat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 313.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Pe 20 septembrie 2016, Tribunalul Olt a dispus luarea măsurii de control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Politica