joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judecătorii l-au menţinut în arest! Începe procesul medicului, din Filiaşi, acuzat de luare de mită

Magistraţii Tribunalului Dolj au anunţat, luni, 19 septembrie a.c., că începe procesul lui Viorel Cerbulescu, medicul chirurg prins cu şpagă la Spitalul din Filiaşi. El a fost trimis în judecată, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, iar luni dosarul a ieşit din camera preliminară, judecătorii constatând legalitatea rechizitoriului şi a probelor administrate. În aceeaşi zi, instanţa l-a menţinut pe Cerbulescu în arest preventiv. Medicul a fost prins în flagrant, la începutul lunii august, când restituia familiei unui pacient  mita de 100 de euro pe care o primise anterior pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

Reamintim că, Viorel Cerbulescu, medic chirurg la Spitalul din Filiaşi, a ajuns în spatele gratiilor pe 5 august a.c., după ce a fost prins în timp ce restituia suma de 100 de euro primită drept mită pentru o intervenţie chirurgicală făcută la sfârşitul lunii iulie.  „În fapt, denunţătorul a sesizat că, la data de 27.07.2016, medicul a primit cei 100 de euro pentru a urgenta efectuarea intervenţiei chirurgicale asupra fiului său şi, fiind nemulţumit de serviciile prestate, a solicitat restituirea sumei de bani. Astăzi (n.r. – vineri, 5 august), ca urmare a întâlnirii dintre denunţător şi medic, acesta a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită”, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Ancheta a fost efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Potrivit anchetatorilor, un bărbat din Filiaşi, care nu era asigurat medical, i-a plătit medicului Viorel Cerbulescu 100 de euro pentru a-l opera pe fiul său. Medicul a luat banii, a făcut intervenţia, însă când doljeanul a revenit cu fiul său la pansat, medicul i-a spus că nu poate să-i acorde alte servicii pentru că nu este asigurat. Doljeanul a făcut scandal, şi-a cerut banii înapoi, însă între timp a făcut şi un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj. Ofiţerii anticorupţie au luat legătura cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, s-a deschis un dosar penal în cauză, fiind demarate procedurile de organizare a prinderii în flagrant. Pe 5 august a.c., când medicul l-a chemat pe tatăl copilului operat să-i restituie banii, echipa operativă l-a surprins, l-a ridicat şi l-a dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, nu a recunoscut nimic, însă procurorul de caz a dispus reţinerea sa pe o perioadă de 24 de ore pentru luare de mită. Pe 6 august a.c. a fost prezentat la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Cercetările s-au încheiat repede, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe medicul chirurg Viorel Cerbulescu, de la Spitalul din Filiaşi, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Dosarul s-a înregistrat, miercuri, 24 august a.c., la Tribunalul Dolj, a intrat în camera preliminară, iar, joi, 25 august, judecătorii au menţinut arestarea preventivă a inculpatului. Luni, 19 septembrie a.c., cauza a ieşit din camera preliminară, judecătorii anunţând începerea procesului:  „În baza art. 346 alin. 1 C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 529/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul CERBULESCU VIOREL, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de luare de mită prevăzută şi pedepsită de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul CERBULESCU VIOREL. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.09.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. În aceeaşi şedinţă de judecată, magistraţii craioveni au menţinut şi arestarea preventivă a medicului:  „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 529/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul CERBULESCU VIOREL, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de luare de mită prevăzută şi pedepsită de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul CERBULESCU VIOREL. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.09.2016”. După ce hotărârea va rămâne definitivă, se va stabili data începerii procesului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica