sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Faurecia a inaugurat fabrica din Râmnicu Vâlcea

Fabrica Faurecia din Râmnicu Vâlcea a fost inaugurată, marţi, în prezenţa vicepremierului Costin Borc. Peste 700 de oameni vor lucra în fabrica de tapiţerie auto din Râmnicu Vâlcea.

Vicepremierul României, Costin Borc, a declarat, marţi, la deschiderea fabricii Faurecia din Râmnicu Vâlcea că Guvernul sprijină „în mod deosebit” industria românească.

„Vreau să asigur ca Guvernul din care fac parte face tot posibilul ca salariaţii acestei uzine săşi găsească un viitor în această ţară. Văd că sunt foarte tineri şi vreau să crească în acest grup, săşi formeze un viitor, în profesiile pe care şi le aleg, să decidă să trăiască, să lucreze şi săşi formeze familii în România.(…) Faptul că Faurecia este în România de 13 ani, înseamnă cu guvernele succesive şi autorităţile locale şi-au făcut datoria pentru a crea un mediu de afaceri propice, un mediu de afaceri în care investitorii străini să poată să se dezvolte, alături de furnizori locali, de centrele de cercetare şi de alte industrii cu care cei de la Faurecia colaborează fie ca furnizori fie drept clienţi (…) Creşterea economică, pe care o avem astăzi şi pe care o avem de câţiva ani, nu poate fi continuată decât pe baza dezvoltării capacităţilor de producţie şi pe baza unui plan care să producă şi să aducă nişte reforme structurale în aşa fel încât un producător să se instaleze în România. Guvernul din care fac parte sprijină în mod deosebit industria românească şi exemple sunt nenumărate — este a şasea deschidere de fabrică din domeniul auto la care particip de când sunt ministru — şi mă bucur că se creează locuri de muncă de calitate, în jurul unor producători globali care oferă condiţii bune de muncă şi de viaţă. Deschiderea fabricii din Râmnicu Vâlcea arată că este o zonă care se dezvoltă, zonă care nu este departe nici de clienţii din Craiova, nici cei din Piteşti şi care va fi cât de curând legată de autostradă, de vestul României şi de Europa”, a declarat Costin Borc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Hagen Wiesner, vicepreşedinte la Faurecia Automotive Seating, a anunţat că alte 600 de persoane vor fi angajate până în 2017. 

„Datorită experienţei noastre de succes în România, am decis să investim 12 milioane de euro la Râmnicu Vâlcea în cea mai modernă fabrică a grupului. Investiţia a generat peste 700 de noi locuri de muncă. Pentru perioada următoare obiectivele noastre sunt creşterea capacităţii de producţie pentru a livra 280.000 de tapiţerii în acest an şi recrutarea a 600 de noi angajaţi până în 2017. Utilizând tehnologii de vârf de tăiere şi coasere, cei 1.200 de angajaţi de la Vâlcea produc tapiţerii textile şi de piele la standarde de înaltă calitate pentru unii dintre cei mai importanţi producători mondiali din industria auto, precum Peugeot, Renault şi branduri Volkswagen”, a declarat Wiesner.

Fabrica Faurecia din Râmnicu Vâlcea are o suprafaţă de 12.000 mp şi dispune de o zonă de producţie ergonomică, echipată cu sisteme moderne de ventilaţie, dar şi de o cantină unde 2.000 de angajaţi pot lua masa.

Printre facilităţile oferite de companie angajaţilor se numără şi cele dedicate creşterii profesionale, informează Agerpres. Astfel, fiecare nou angajat parcurge timp de 4 săptămâni un program intens de instruire, construit în baza strategiei de dezvoltare profesională a grupului care îi permite să îşi însuşească într-un timp relativ scurt abilităţile necesare.

În anul 2015 Faurecia a înregistrat vânzări totale de 20,7 miliarde de euro şi un număr de 103.000 de angajaţi în 34 de ţări, la 330 de fabrici şi 30 de centre de cercetare şi dezvoltare, mai arată sursa citată.

 

Politica