vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj: „România este blocată”

Preşedintele ALDE Dolj, Ion Cupă, critică acţiunile actualului Guvern şi spune că Executivul a intrat în campanie electorală.

Nimic nu este întâmplător. Apropierea alegerilor, declinul din sondaje şi al preşedintelui şi al partidelor susţinute de dumnealui arată că nu prea are posibilitatea de a face guvernul dumnealui după data de 11 decembrie şi atunci se întâmplă unele lucruri. Guvernul a trecut la campania electorală. Au venit cu masterplanul de transport cu două luni înainte de alegeri, deşi până acum nu au pomenit despre el. Am văzut că ministrul Transporturilor nu ştia că mai exista o licitaţie pentru autostrada Craiova-Piteşti, în condiţiile în care în comisia de buget-finanţe s-a discutat, a fost o dezbatere. Domnul ministru chiar a fost la investire şi la aprobarea bugetului. În comsia de buget-finanţe la un vot nu a fost bugetată, iar acum să vii înainte de campania electorală să spui că se ţine licitaţie pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic, este… Cine poate să mai creadă aşa ceva? Eu mi-aş dori foarte mult să se facă. Depinde de guvernul care va fi investit după alegeri. Trebuie să fie unul care să se apuce de treabă. Noi sperăm să facem parte din acel guvern împreună cu PSD, să facem majoritatea, şi să putem să punem în aplicare efectiv aceste lucruri. Mai ales această autostradă pe care noi ne-o dorim foarte mult şi care este vitală pentru regiunea sud-vest Oltenia”, declară deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

Cât despre protestele magistraţilor, cele ale transportatorilor şi cele deja anunţate de medici, deputatul Ion Cupă spune: “Protestele nu sunt legate neapărat de campania electorală, ci de dorinţa oamenilor de schimbare. Atunci când a picat guvernul Ponta oamenii aveau aşteptări de schimbări majore în bine, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Din contră, totul s-a blocat. România este blocată la această dată, nu se mişcă nimic, fondurile europene sunt blocate, decontările sunt blocate. Discut zilnic cu oameni de afaceri care au investit în lucrări finanţate de agenţii ale statului, din fonduri europene şi nu li se decontează. Au angajaţii neplătiţi, au făcut proteste şi nu se întâmplă nimic”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, deputatul afirmă că ALDE Dolj se pregăteşte intens pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie, până la acest moment lucrând la detalii organizatorice şi la stabilirea unor criterii în privinţa alegerii candidaţilor la funcţiile de deputat şi senator. Lista candidaţilor nu este însă definitivată.

Mai sunt vreo patru localităţi unde încă nu avem organizaţii, dar avem contactele necesare acolo. Până la sfârşitul lunii cu siguranţă vom avea tot ce este necesar din punct de vedere organizatoric.

Lista încă nu este definitivată, discutăm, dar, aşa cum deja am declarat ne orientăm către oameni foarte serioşi, cu un backgorund profesional foarte sănătos şi respectaţi în Dolj. Este un atu dacă au activat în cadrul organizaţiei judeţene de la Dolj pentru că trecând prin alegerile locale, oamenii i-au cunoscut deja şi ei la rândul lor au cunoscut oamenii şi problemele lor”, afirmă preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.

ALDE şi-a stabilit două mari puncte de la care porneşte strategia partidului pentru guvernare.

Luptăm pentru libertatea individului, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor individului într-un stat democratic şi cu o justiţie independentă. Ne interesează, de asemenea, dezvoltarea economică sănătoasă care, până la urmă, să se simtă în buzunarele oamenilor. Întorcându-mă la libertatea individului şi la drepturi, vreau să precizez că ce i s-a întâmplat preşedintelului nostru, domnul Călin Popescu Tăriceanu, nu poate fi trecut cu vederea. Dumnealui, în calitate de martor, să fie supus unui test poligraf, este, după părerea mea, mult prea mult. ALDE este un proiect care a reuşit, ne-am poziţionat foarte clar pe scena politică şi asta destul de repede şi cred că unor le este incomod acest partid”, declară Ion Cupă.

Ce vrea ALDE să facă pentru judeţul Dolj dacă va ajunge la guvernare:

Ne dorim să demarăm un consens politic local să putem să rezolvăm problemele majore ale judeţului Dolj şi în special autostrada Craiova-Piteşti. Agricultura este, de asemenea, extrem de importantă. Avem legea irigaţiilor care nu este pusă în aplicare. Este votată în parlament, promulgată de preşedinte, publicată, este în vigoare, dar acest guvern nu a bugetat sumele necesare. Domnul ministru, în comisie atunci când s-a votat bugetul, a spus că nu face parte din strategia ministerului. Noi am facut amendament şi le-am cerut să respecte legea şi să fie bugetat capitolul irigatii, domnul ministru a spus, aşa cum am precizat, că nu face parte din strategia ministerului şi, la două voturi, amendamentul nostru a picat. Trebuie neapărat să se întâmple ceva şi în această direcţie. Agricultura este extrem de importantă pentru zona noastră” – Deputat Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

 

Politica