sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se fac paşi mari pentru termoficarea Severinului

Toate numele sonore din politica şi administraţia Mehedinţiului, a municipiului Drobeta Turnu Severin şi nu numai, au uitat complet de rivalităţi şi au mers la Bucureşti pentru a rezolva problema termoficării municipiului. Întâlnirea a dat roade aşa că de acum înainte vor urma etapele concrete, practice. Aşa că în acest an căldura şi apa caldă pentru Severin vor veni tot de la termocentrala Romag Termo din cadrul RAAN. Primăria va transforma imediat Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) în societate pe acţiuni pentru a putea angaja rapid personal necesar din rândurile foştilor salariaţi disponibilizaţi de la Romag Termo, în condiţii de salarizare decente şi pentru funcţionarea instalaţiilor în condiţii de siguranţă.

Veşti bune pentru severinenii racordaţi la reţeaua termică centralizată a municipiului! În urma solicitărilor făcute de Instituţia Prefectului judeţului Mehedinţi la toţi factorii guvernamentali responsabili, în data de 13 septembrie a.c., a avut loc o întâlnire la sediul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în privinţa asigurării agentului termic, în sezonul rece 2016-2017, în municipiul Drobeta Turnu Severin. La această întâlnire au participat secretarul de stat din MDRAP – Sirma Caraman, secretarul de stat din Ministerul Energiei – Corina Popescu, preşedintele ANRE – Niculae Havrileţ, directorul general în cadrul ANRE – Maria Mânecuţă, preşedintele ANRSC – Doru Ciocan, reprezentanţi de la Secretariatul General al Guvernului, Cancelariei primului-ministru, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, reprezentatul Euro Insol SPRL (lichidatorul judiciar de la RAAN) – Remus Borza, prefectul judeţului Mehedinţi – Cristinel Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi-Aladin Georgescu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin – Marius Screciu, consilierii locali Virgil Popescu şi Liviu Nicolicea, conducerea Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin, deputatul de Mehedinţi – Rodin Traicu. Discuţiile au început cu prezentarea situaţiei în care se află în momentul de faţă municipiul Drobeta Turnu Severin în privinţa asigurării agentului termic în această iarnă, în sensul că lucrările la noua centrală termică sunt foarte mult întârziate, astfel că singura posibilitate de producere a agentului termic rămâne în continuare la Termocentrala Romag Termo. Pe fondul acestor discuţii, reprezentanţii ministerelor de resort şi ai autorităţilor naţionale şi-au manifestat deschis disponibilitatea de a sprijini Primăria Drobeta Turnu Severin în demersurile legale necesare şi pentru susţinerea financiară a activităţii de la Romag Termo, prin acordarea sumelor necesare la rectificarea de buget din luna octombrie. S-a subliniat şi faptul că există în momentul de faţă în conturile Primărei Turnu Severin un excedent bugetar în valoare de 7 milioane de lei din cele 22 de milioane de lei, alocate anul trecut de Guvernul României pentru achiziţionarea combustibilului necesar producerii energiei termice şi alte 6,2 milioane de lei în contul SPAET din încasările curente din sezonul rece trecut.

Primăria transformă SPAET în societate pe acţiuni

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăriei Drobeta Turnu Severin i s-a pus în vedere ca în cel mai scurt timp posibil să transforme Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică în societate comercială pe acţiuni cu capital integral al U.A.T. Drobeta Turnu Severin, astfel încât să poată fi angajat personalul necesar din rândurile foştilor salariaţi disponibilizaţi de la Romag Termo, în condiţii de salarizare decente şi pentru funcţionarea instalaţiilor în condiţii de siguranţă. Asta în condiţiile în care în actuala formulă SPAET nu poate face aceste angajări, fiind restricţionat de prevederile OUG 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale. Un pas important în perioada următoare îl constituie încheierea contractului de închiriere a echipamentelor şi instalaţiilor, care să asigure producerea şi furnizarea agentului termic, între societatea comercială nou înfiinţată şi Euro Insol SPRL. În cursul zilei de vineri, 16 septembrie, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin se întruneşte într-o şedinţă, de îndată, pentru a fi adoptată hotărârea de consiliu local de transformare a Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică în societate comercială pe acţiuni cu denumirea SC Termo Drobeta SA şi delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică a municipiului.

 

Politica