joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vizita ambasadorului S.U.A., Hans Klemm, la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”

Miercuri, 14 septembrie 2016, Excelenţa Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a efectuat o vizită la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” unde, în cadrul unei întâlniri cu elevii şi studenţii din Craiova, s-au dezvoltat şi dezbătut subiecte precum antreprenoriatul, bursele de pregătire sau calificare oferite elevilor şi studenţilor din localitate.

Alături de ambasador, la întâlnirea de la bibliotecă au participat, ca invitaţi speciali, rectorului Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu şi directorul INCESA (Infrastructură de Cercetare în Ştiinţele Aplicate), prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu. Reprezentanţii universităţii le-au înfăţişat celor prezenţi oportunităţile de studiu, calificare şi inserţie pe piaţa muncii pe care Universitatea din Craiova le pune la dispoziţia studenţilor şi colaboratorilor.

În deschiderea evenimentului, în faţa a numeroşi studenţi şi liceeni de la colegiile de prestigiu din Craiova, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, i-a mulţumit ambasadorului Klemm pentru prezenţa în mijlocul tinerilor, aceasta fiind prima vizită întreprinsă de diplomatul american la biblioteca din Craiova. Totodată, făcând un bilanţ al American Corner Craiova, Lucian Dindirică s-a declarat mândru de activitatea secţiei bibliotecii precizând că: “În cei 10 ani trecuţi de la momentul inaugurării, în baza parteneriatului stabilit între Ambasada SUA la Bucureşti, pe de o parte, şi Consiliul Judeţean Dolj şi Biblioteca Aman, pe de altă parte, a dezvoltat un număr impresionant de proiecte şi acţiuni utile pentru toate vârstele. An de an, activităţile derulate sub egida American Corner au crescut în importanţă şi impact, diversificându-se şi adresându-se unui public aflat în continuă creştere din 2006 şi până în prezent. Astfel, dacă în primul an, în 2006, American Corner Craiova a organizat 20 de evenimente, antrenând un număr de 2.488 de utilizatori, începând cu anul 2011 şi până în prezent, numărul evenimentelor desfăşurate a crescut constant, situându-se la o medie de peste 100 organizate anual. Peste 900 de evenimente şi mai bine de 65.000 de utilizatori au fost implicaţi în proiectele noastre, punând în evidenţă beneficiile parteneriatului dintre Ambasada SUA şi biblioteca noastră. Îi mulţumim domnului ambasador, Excelenţa Sa Hans Klemm şi întregului personal diplomatic care a făcut posibile aceste realizări”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul celei mai importante instituţii de învăţământ superior din Oltenia, a prezentat oferta universitară de la Craiova, oportunităţile oferite şi programele de studii dezvoltate în Bănie.

În intervenţia sa, profesorul Spînu a făcut o trecere în revistă a rolului universităţii pentru mediul antreprenorial din regiunea Oltenia şi nu numai, instituţia reprezentând “un important punct de reper ştiinţific şi cultural, un veritabil catalizator al dezvoltării în regiune”. În mod prioritar, în viziunea rectorului Universităţii din Craiova, misiunea universităţii este legată de dezvoltarea şi implementarea unor aspecte precum educaţia centrată pe student, corelarea cu piaţa muncii şi internaţionalizarea programelor de studii şi cercetare de la Craiova. În privinţa parteneriatului stabilit între compania Ford şi Universitatea din Craiova, Cezar Spînu a evidenţiat avantajele reciproce care decurg din colaborarea dintre cele două entităţi, accentuând valoarea practică a colaborării: “Satisfacerea nevoilor reale ale pieţei muncii, creşterea inserţiei pe piaţa muncii a studenţilor şi dezvoltarea regională”. Reunite sub motto-ul “Încurajăm excelenţa”, “priorităţile universităţii sunt construite cu atenţie, în acord cu nevoile pieţei, iar bursele de studiu şi cercetare la care se adaugă internshipurile cu rol în familiarizarea studenţilor cu cultura corporatistă contribuie la eficienţa noastră efectivă”, a mai declarat Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.

Cum dezvoltarea durabilă se fundamentează pe cercetare şi inovare, directorul INCESA, prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu, a prezentat caracteristicile centrului, precum şi obiectivele principale. “Vom şti că ne-am atins ţelul atunci când vom asista cu toţii la îmbunătăţirea simţitoare a condiţiilor şi accesului la finanţare pentru cercetare şi inovare. Compania Ford precum şi mediul economic din Craiova, în ansamblul său, beneficiază de expertiza şi cunoaşterea noastră, transformarea ideilor inovative în produse şi servicii generatoare de creştere, competitivitate şi locuri de muncă este cea mai bună iniţiativă a noastră”, a declarat Leonardo-Geo Mănescu.

Încântat de prezentările şi intervenţiile susţinute, Excelenţa Sa Hans Klemm, ambasadorul S.U.A. la Bucureşti, le-a mulţumit gazdelor pentru primire şi s-a arătat interesat de activităţile American Corner Craiova, “unul dintre cele mai active spaţii de acest gen din România”. Potrivit domniei sale, rolurile educaţiei, antreprenoriatului, universităţii şi al companiei Ford nu trebuie neglijate, de ele depinzând dezvoltarea şi creşterea durabilă a regiunii Oltenia. Referindu-se la compania Ford, ambasadorul Klemm a salutat sprijinul pe care universitatea şi mediul economic din Craiova îl acordă unităţii de la Craiova, declarând că “o zonă cu adevărat atractivă pentru investitori nu poate fi decât acea zonă în care mediile academic şi economic îşi dau mâna într-un parteneriat reciproc avantajos”. De asemenea, ca răspuns la intervenţiile tinerilor implicaţi în proiectele de cercetare finanţate de Ford, ambasadorul le-a mulţumit tuturor celor prezenţi şi i-a încurajat să investească în cercetare şi dezvoltare, direcţii faţă de care Ambasada S.U.A. manifestă o totală deschidere şi dorinţă de sprijin.

Ultima parte a întâlnirii a fost rezervată sesiunii de întrebări şi răspunsuri. Tinerii aflaţi în sală, beneficiari ai unor burse oferite de Ford România sau de tabere de formare şi recreere finanţate de Ambasada S.U.A., i-au adresat ambasadorului Klemm întrebări pe marginea unor subiecte de actualitate. Posibilităţile de angajare în S.U.A., inovarea şi cercetarea văzute ca piloni centrali ai dezvoltării durabile, precum şi eventualul sprijin oferit celor care vor săşi desăvârşească studiile universitare în America au fost doar câteva din temele de dezbatere propuse. Tonul discuţiei a fost unul degajat, entuziasmul şi dezinvoltura diplomatului au fost de natură să alunge ezitarea şi stânjeneala tinerilor prezenţi în sală, întâlnirea atingându-şi scopul pentru care a fost organizată: schimbarea de opinii, idei şi planuri, totul într-un cadru interactiv, relaxat şi util.

Biroul de Presă al Bibliotecii Judeţene Alexandru şi Aristia Aman Craiova

Politica