miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primar din Olt, cercetat pentru abuz în serviciu. Și-a reparat mașina pe banii Primăriei

Primarul din Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru, este cercetat penal, sub control judiciar, pentru  abuz în serviciu, după ce a reparat pe banii Primăriei, o mașina care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia lui. Mașina era folosită de edil.

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 08.09.2016 luarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul oraşului Drăgăneşti Olt, jud. Olt, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals prev.   prev. de art. 132 din Lg. nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. ,  art. 47  rap. la art. 322 alin. 1 C.p. şi art. 323 C.p., pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 08.09.2016, până la data de 06.11.2016. Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului R.P. s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia de primar al oraşului Drăgăneşti- Olt, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză.

În fapt, s-a reţinut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de  12 590, 51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt”, au transmis anchetatorii, într-un comunicat de presă.

Procurorii mai spun că prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei Oraşului Drăgăneşti-Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului Pantelie Rotaru.

 

 

Politica