vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vlad şi Screciu, argint sub tricolor

Cei doi juniori de la CSU au reuşit să termine pe locul secund în turneele la care au participat echipele naţionale la care au fost convocaţi.

Unul dintre tinerii de perspectivă de la CSU, portarul Andrei Vlad a jucat pe toată durata ultimului meci pe care România Under 18 la jucat în Suedia la competiţia internaţională ”4-Nations Tournament”, contra Poloniei, încheiat cu 1-0. Tricolorii s-au clasat pe locul doi, după două victorii şi un eşec, la un punct în spatele Norvegiei. După 1-0 cu Suedia, în meciul de debut, a urmat eşecul din duelul cu Norvegia, scor 3-5, dar ultima reprezentaţie a naţionalei pregătite de Adrian Boingiu a fost un nou succes la limită, 1-0 cu Polonia. Un fault în careu, asupra lui Ganea, i-a oferit lui Măţan şansa de a înscrie de la punctul cu var, în minutul 72, singurul gol al meciului cu polonezii. Pentru acest joc, selecţionerul Adrian Boingiu a apelat la următoarea formulă: A. Vlad – Haruţ, Chindriş, Dima, Truşescu – Dulca, Vidrăsan – L. Gheorghe, Măţan, Micovschi – G. Ganea. Au mai intrat pe parcursul meciului: T. Băluţă, Chifu, Berci, Cordea şi Dumiter, în timp ce portarul Al. Costache şi vârful A. David au rămas pe bancă. Odată cu revenirea de la lotul Under 18, Andrei Vlad poate ajuta echipa a doua de la CSU în derbiul” sateliţilor” cu Steaua II Bucureşti. Craiovenii se vor duela cu bucureştenii în cadrul etapei a doua, vineri, de la ora 17, pe arena” Extensiv”. În primul joc din C3, CSU II a fost învinsă la Șirineasa de echipa locală CS, iar Steaua II a avut zi de pauză deoarece seria a 3-a este una impară. Tot vineri, de la ora 17, va juca şi o altă echipă din Dolj, ACSO Filiaşi care se va deplasa la Piteşti, unde va da piept cu marea favorită la promovare SCM. Trupa lui Ciurea şi-a aflat ieri adversarul din cupã, urmând sã joace marţi, de la ora 16:30, la Unirea Brânceni, echipã din liga a 4-a Teleorman. Cea de-a treia grupare doljeană din serie, ACS Podari va evolua, sâmbătă, în deplasare la FC Aninoasa.

Dacă Andrei Vlad a terminat pe locul secund cu Under 18 la turneul din Suedia, Vladimir Screciu s-a clasat tot pe poziţia a doua la Syrenka Cup 2016, disputată în Polonia. Mijlocaşul de la CSU a fost integralist şi în finala competiţiei, unde România U17, a fost învinsă la limită, cu 1-0, de reprezentativa Norvegiei. Echipa României, antrenată de Gabi Manolache obţinuse calificarea în finală, după ce a trecut de Ucraina, 2-1 şi de Georgia, 4-2 la lovituri de departajare, a primit gol în finala cu Norvegia în minutul 9 şi nu a reuşit să revină pe tabelă până la ultimul fluier al arbitrului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica