sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale şi în şcolile din Mehedinţi

Comisii mixte, constituite prin Ordin de Prefect, vor verifica modul cum unităţile de învăţământ s-au pregătit pentru începerea noului an şcolar.

Marţi, în cadrul şedinţei ordinare a Colegiului Prefectural Mehedinţi, care a avut loc în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, Inspectoratul Școlar Judeţean Mehedinţi, Direcţia pentru Sănătate Publică Mehedinţi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta al Judeţului Mehedinţi au prezentat planul măsurilor organizatorice pentru începerea anului şcolar 2016-2017 la nivelul judeţului Mehedinţi.

Am emis Ordinul Prefectului pentru a constitui comisii mixte alcătuite din specialişti de la Instituţia Prefectului, Inspectoratul Școlar Judeţean Mehedinţi şi de la Direcţia pentru Sănătate Publică Mehedinţi, care se vor deplasa cu precădere în acele unităţi de învăţământ care au probleme. Totodată, vom organiza şi o întâlnire cu edilii locali, primarii unităţilor administrativ-teritoriale, care trebuie să sprijine, să pună umărul în alocarea fondurilor necesare în vederea remedierii tuturor deficienţelor care există la toate unităţile de învăţământ din mediul rural mai ales”, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din totalul de 223 de unităţi de învăţământ de masă (103 unităţi cu personalitate juridică şi 120 unităţi structuri ale unităţilor cu personalitate juridică), ce funcţionează în judeţul Mehedinţi, 169 de unităţi deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, respectiv 75,78%, iar 54 unităţi nu, ceea ce arată o creştere cu 10% faţă de anul 2015.

În continuare dificultatea principală a obţinerii autorizaţiilor sanitare este reprezentată de neîndeplinirea condiţiilor de autorizare în mediul rural ca lipsa apei în şcoli sau lipsa potabilităţii acesteia, 25% de unităţi având această deficienţă. Alte condiţii care împiedică autorizarea unităţilor şcolare sunt inexistenţa unor grupuri sanitare care să corespundă standardelor (10 unităţi de învăţământ) şi spaţiile de învăţământ necorespunzătoare (5 unităţi)”, a precizat inspectoratul şcolar general, Mirela Pintea Enea. De asemenea, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariatul Judeţean Mehedinţi a prezentat un raport privind activitatea de control, iar Primăria Drobeta Turnu Severin a făcut o informare privind asigurarea agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin, în iarna anului 2016-2017.

 

Politica