vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci ofertanți pentru lucrările de la ambulatoriul SCJU Craiova

Cinci firme şi asocieri de firme s-au înscris la licitația pentru contractul ce priveşte lucrările suplimentare pentru reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Este vorba despre două asocieri şi patru societăți care s-au prezentat singure la licitație.

Acestea sunt SC Construct Invest Carpați SRL – SC Scadt SA – SC Elecsis SRL, SC Remex SRL – SC 3I Automatizări şi Telecomunicații SRL, SC Novara T Impex SRL, SC Prima Serv SRL Craiova, SC Real Design Trust SRL.

Pentru ce se fac lucrările?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform documentației de atribuire, în cadrul contractului vor fi făcute mai multe lucrări care constă, printre altele, în dărâmări, extinderi, închideri, dar şi în realizarea de noi scări pentru evacuare. Toate acestea pentru ca ambulatoriul să poată îndeplini condiţiile de performanţă specifice normelor de securitate la incendiu. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.625.863,20 lei fără TVA.

Reamintim că acest proiect, finanțat pe fonduri europene, a fost prelungit până la data de 31 august 2017, pentru a nu se pierde finanțarea europeană cheltuită până la data de 31 decembrie 2015. Conform termenelor estimate, până la 1 octombrie ar trebui să fie semnat contractul pentru noile lucrări, la 31 mai 2017 să se încheie lucrările propriu-zise, la 30 iunie 2017 să fie recepționată lucrarea, iar la 31 august 2017 să se obţină autorizaţiile necesare pentru a funcţiona legal.

Conform CJ Dolj, care a supus votului consilierilor județeni această prelungire, „motivele pentru care îndeplinirea obiectivelor şi indicatorilor precum şi asigurarea funcţionalităţii acestora nu s-a putut realiza până la 30.06.2016 s-au datorat, pe de-o parte, dificultăţilor întâmpinate în contractarea execuţiei lucrărilor şi, pe de altă parte, problemelor generate de neîndeplinirea, sau împlinirea defectuoasă, a obligaţiilor contractuale de către prestatorii de servicii de proiectare, situaţii ce nu au fost sub controlul beneficiarului, Consiliul Judeţean Dolj”.

Politica