sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avram Iancu, bibliotecarul care a traversat înot Canalul Mânecii

După trei încercări eşuate de a traversa înot Canalul Mânecii, Avram Iancu, bibliotecar de profesie, din Petroşani, a reuşit să îşi ducă visul la îndeplinire. A traversat Canalul Mânecii, înot, fără costum de neopren, doar în slip şi cu o cască pe cap. Aproape 18 ore a durat aventura chinuitoare.

„În 7 august 2014 deveneam primul român care a atacat apele înghețate ale Canalului Mânecii, în mod oficial și după reguli, stabilind o premieră pentru România. Aveam să pierd trei bătălii şi să fiu trântit la pământ şi sfâşiat de „bestia cu ghearele de gheaţă”. Chiar dacă am pierdut cele trei bătălii, ele nu sunt „eşecuri” deoarece am învăţat din aceste bătălii mişcările „bestiei”, mi-au întârit determinarea şi convigerea că pot câştiga bătălia care decide soarta RĂZBOIULUI. Ieri (n.r. luni) s-a dat bătălia finală! Am câștigat! — după 62 de km parcurși și aproape 18 ore de chin fizic, dar mai ales psihic, cum n-am mai trăit niciodată, am răpus bestia. (…) Întreg chinul îl dedic @cuminţeniapământului şi tuturor valorilor româneşti, familiei, prietenilor şi tuturor românilor. După ce unicul drapel al României a arborat tot timpul pe catargul ambarcațiunii, ducându-l în Franta, mă bucur să revin în România, țara unde m-am născut (la Petroșani), crescut, țara pe care n-o voi părăsi niciodată, țara pentru care lupt, muncesc, și pe care o voi construi cu umila mea contribuție, alături de ceilalți români. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a îngăduit izbânda. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu, marți, pe pagina sa de facebook.

Avram Iancu s-a născut în 1976 în Petroşani, la poalele Munţilor Parâng, aşa cum el însuşi scrie pe site-ul propriu. Face sport de la 10 ani şi a avut mai multe peformanţe în diferite ramuri sportive. El este primul român care s-a încumeat să traverseze Canalul Mânecii înot. De altfel, de la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, doar 1.386 de persoane au reușit această performanță singuri Avram Iancu va reveni astăzi în țară, pe aeroportul din Timișoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica