joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au întrecut Viitorul

Elevii lui Gigi Mulțescu au trecut peste eșecul de la Poli Timișoara, care a produs în tabăra craioveană o avalanșă de săgeți îndreptate spre arbitraj, și s-au concentrat serios pentru meciul de pe teren propriu, de duminică seara, în compania lui FC Viitorul. Formația craioveană s-a impus în fața echipei „Regelui” cu scorul de 2-1, dominând clar ostilitățile. Autorii victoriei au fost Bancu (46) și Măzărache (57), care au semnat cele două goluri ale craiovenilor, în timp ce pentru vizitatori, Casap (61) a redus din diferență, însă fără vreun efect în rezultatul final. CSU Craiova a reușit astfel prima victorie în fața echipei pregătite de Gheorghe Hagi, în urma unui joc care o face pe formația din Bănie să arate ca o echipă puternică. „A fost o victorie foarte prețioasă în fața unui adversar puternic, care a crescut de la an la an și au creat un mecanism bine pus la punct. Eu am căutat să stric acest mecanism și zic că în marea majoritate a timpului am reușit. Știam că au o construcție din spate, elaborată, cu pase mici și medii. I-am blocat acolo și i-am adus unde am vrut noi, i-am făcut să joace sus și în acest fel ne-am impus calitățile. Kay și Acka au fost imperiali, au câștigat toate duelurile. Încă mă nemulțumește finalizarea greșită a unor mingi clare. Este păcat, echipa construiește, muncește și aduce mingea în fața porții și acolo sunt ratări copilărești, incredibile. E un moment de bucurie, dar s-au adunat atâtea meciuri cu ocazii mari, nu știu dacă mă mai ține inima. M-am temut după ce au marcat repede, mai ales după ceea ce s-a întâmplat la Timișoara. De aceea am introdus încă un jucător defensiv, pe Popov. La Giurgiu mi-a arătat că poate juca la închidere. Nu doar Acka și Kay au fost imperiali, și Madson. De fapt, ei se impun la antrenamente și astfel ajung în primul 11. Este primul meci în care Vătăjelu mă mulțumește. Eu am stat pe el ca o soacră, a reușit să-și curețe jocul, nu a mai riscat cu driblinguri, a dat și o centrare perfectă de gol. Astăzi, a fost fără greșeală. Ar merita la națională. Dacă selecționerul l-a văzut astăzi… În opinia mea este cel mai bun fundaș stânga ofensiv din România. Să se mai uite Daum o dată la evoluția lui de astăzi. Întreruperea campionatului este aur pentru noi. Pentru că o parte dintre jucători au venit mai târziu și nu sunt sută la sută cu pregătirea fizică. Acum îi vom pune pe picioare“, a declarat antrenorul craiovenilor, Gigi Mulțescu.

Hagi a adus laude Craiovei

Antrenorul echipei constănțene a fost impresionat la finalul meciului dintre CSU Craiova și FC Viitorul de prestația avută de echipa din Bănie, declarând că în Craiova există un spirit care “obligă jucătorii să joace, să câștige”. „Am întâlnit un adversar puternic, care joacă un fotbal bun, iute. Am pregătit bine meciul, prima repriză m-a mulțumit. Dar în repriza a doua am luat gol imediat, nu-mi explic de ce am intrat așa relaxați. Pubicul i-a ajutat foarte tare, ne-a fost greu să revenim. Felicit adversarul, Craiova are merite. La Craiova există spirit, tradiție, asta aveți în plus față de noi. Aici, există acest spirit, această istorie creată, iar jucătorii sunt obligați să joace să câștige, eu trebuie să-i motivez altfel. Voi aveți spirit și e normal să aveți pretenții să ajungeți pe primul loc. Nu va fi ușor pentru că sunt echipe bune. Dar arătați bine“, a spus Hagi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Podiumul îi surpinde pe craioveni

Grație victoriei din partida cu FC Viitorul, formația craioveană a trecut pe locul trei în clasamentul Ligii I. Prezența pe ultima treaptă a podiumului este una neașteptată pentru jucătorii lui CSU, care sunt încântați că au ajuns după primele șase etape deja în primele trei clasate. “Suntem foarte fericiţi că suntem pe podium. Am obţinut o victorie importantă, ne-am concentrat tot timpul jocului şi s-a văzut asta. Mă bucur că am marcat şi că mi-am ajutat echipa”, a declarat Nicușor Bancu, marcatorul primului gol din disputa de pe Extensiv. “Nu ştiu dacă mă gândeam că o să fim pe locul trei după şase etape, ştiam doar că vom avea meciuri foarte grele, dar după meciul de la Târgu Jiu, unde puteam scoate mai mult decât un punct, şi după cel de la Timişoara unde puteam câştiga, acum suntem foarte optimişti şi sperăm să o ţinem tot aşa în continuare”, a spus Bogdan Vătăjelu. “Credeam că putem fi pe podium. Noi jucăm fiecare meci cu gândul să-l câştigăm şi să fim acolo sus. Am simţit o înţepătură la picior şi am mai avut o ruptură acolo când am fost în Italia cu naţionala mare şi de asta am ieşit la pauză. Sper să fiu bine, că mâine trebuie să fiu la naţionala Under 21. O să merg acolo, îmi doresc să pot să joc…”, a declarat Andrei Ivan.

CSU Craiova – Viitorul Constanța 2-1 (0-0)

Au marcat: Bancu 46, Măzărache 57 / Casap 61

Stadion: Extensiv, suporteri: 3.000

CSU Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Madson, Zlatinski (90 Dumitraș)– Ivan (46 Manea), Bancu, Măzărache (65 Popov) – Nuno Rocha.

Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Viitorul: Buzbuchi – Benzar, Țâru, Hodorogea, Boli, Ganea (30 Casap) – Marin, Brandan (67 Nimely), Purece (67 Iancu) – Coman, Chițu.

Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitri: Istvan Kovacs – Miklos Nagy, Ciprian Danșa. R: Cătălin Popa

Observatori: Dan Potocianu, Augustus Constantin

Politica