miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naveta elevilor, decontată de stat

A fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care fac naveta pentru a ajunge la școală. Astfel, înainte cu două săptămâni de începerea noului an școlar, Legea Educației a fost din nou modificată.

Potrivit noilor prevederi, elevii care învață în școli din afara localității de domiciliu vor beneficia de decontarea cheltuielilor pe care aceștia le fac pentru a ajunge la școală.

Sumele de bani necesare decontării cheltuielilor de transport pentru elevii care învață în alte localități decât cele de domiciliu se vor acoperi de la bugetul local, prin bugetul unității de învățământ la care sunt școlarizați, în baza unui abonament, în limita a 50 km, sau li se va deconta suma ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă elevii locuiesc la internat sau în gazdă, fiind modificat în acest sens articolul I din Lege.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, se modifică și articolul 105 alin. (2) litera e) din Legea Educației și va avea următorul cuprins:

„e) cheltuieli pentru transportul elevilor, conform prevederilor art. 84 alin. (1) si (3).”

Art. II din același act normativ prevede că elevii beneficiază de 50% reducere la achiziționarea abonamentului pentru transportul prevăzut la Art. I.

Subvenția va fi suportată din bugetul județean, conform art. 42 din Legea nr. 92/2007 – Legea serviciilor de transport public local, cu modificările și completările ulterioare.

 

Politica