marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motru nu s-a înscris nici la judeţ

Liga a IV-a Gorj va debuta pe 4 septembrie, cu 16 echipe la start. Campioana ultimelor trei sezoane rămâne principala favorită la titlu

Comitetul Executiv al AJF Gorj a stabilit, marţi, componenţa celor două eşaloane judeţene şi data începerii acestora. Astfel, Liga a IV-a va avea la start 16 echipe şi va debuta pe 4 septembrie, iar Liga a V-a va începe pe 28 august, cu 20 de participante. La şedinţa cu delegaţii, surpriza neplăcută a venit din partea fostei divizionare C Minerul Motru, care, din lipsa fondurilor, a anunţat că nu se va înscrie nici măcar în campionatul judeţean. „Deşi ne înscrisesem, nu vom participa la Liga a IV-a. Din motive financiare, ne-am retras şi de acolo. Nu-mi puteam imagina acest scenariu! Trăiesc un coşmar. Nu vom mai activa la nivel de seniori cu echipa de fotbal! Rămânem doar cu grupele de juniori C şi D, plus secţiile de lupte şi box. Am făcut toţi din club front comun ca Minerul să trăiască, dar am ajuns în momentul în care se încheie un capitol important din istoria acestui club. Nu mai existăm la nivel de seniori! Şi câte sacrificii am făcut în ultimele sezoane! Nu am mai făcut cantonamente de ani buni, nu am mai cumpărat echipament, salariile au fost mizere, ne-am sacrificat, dar tot nu am salvat clubul”, a spus Mihai Cernica, preşedintele Minerului. În lipsa echipei din Motru, campioana ultimelor trei ediţii, Gilortul Târgu Cărbuneşti, pare să aibă şi în noul sezon cale liberă spre un nou titlu judeţean. Principala contracandidată rămâne Internaţional Băleşti, care zilele trecute a câştigat Supercupa Gorjului, după ce a dispus, cu 2-1, chiar de Gilortul.

În Liga a IV-a Gorj activează şi fostele divizionare C Jiul Rovinari, Știinţa Turceni, Minerul Mătăsari, Petrolul Țicleni, Petrolul Stoina şi CS Novaci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Liga a IV-a

Etapa I (4 septembrie)

Gilortul Cărbuneşti – Unirea Cruşeţ
Vulturii Fărcăşeşti – Parângul Bumbeşti Jiu
Internaţional Băleşti – Ştiinţa Hurezani
Minerul Mătăsari – Petrolul Bustuchin
Viitorul Negomir – Petrolul Ţicleni
Energetica Tismana – Jiul Rovinari
Şiinţa Turceni – Petrolul Stoina

AS Stejari – CS Novaci

Liga a V-a

Etapa I (28 septembrie)

AS Aninoasa – Unirea Dragoteşti
Viitorul Plopşoru – Ştiinţa Godineşti
Avântul Baia de Fier – Progresul Bumbeşti Piţic
Bradul Polovragi –Viitorul Cătunele
Triumful Borăscu – Gilortul Bengeşti
Viitorul Brăneşti – Dumbrava Câlnic
Ştiinţa Drăguţeşti – Flacăra Roşia de Amaradia
Olteţul Alimpeşti – Ştiinţa Peştişani
Foresta Văgiuleşti – Ştiinţa Stroescu Teleşti

Politica