marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aducţiunea de gaze Craiova-Calafat, mai aproape de împlinire

Consiliul Judeţean Dolj este pregătit să emită autorizaţia de construire pentru aducţiunea de gaze Craiova-Segarcea-Băileşti-Calafat. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, înainte de începerea şedinţei lunare ordinare de miercuri. Primul tronson este deja finanţat, iar conducta va ajuta localităţile care nu sunt racordate la gaze.

Mai multe localităţi din judeţul Dolj vor avea încă o şansă la dezvoltare prin aducţiunea de gaze Craiova-Segarcea-Băileşti-Calafat. Aşa a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a explicat că autorizaţia de construcţie pentru un prim tronson al aducţiunii este pe cale de a fi semnată.

Înainte de a intra în ordinea de zi, v-aş ruga să îmi permiteţi să aduc în faţa dumneavoastră un lucru care mi se pare special şi care s-a petrecut în aceste zile. Este un eveniment despre care, cei care sunteţi de mai demult aici, ştiţi. Avem peste zece ani de când ne zbatem pentru un proiect deosebit pentru judeţul Dolj, aducţiunea de gaze Craiova-Segarcea-Băileşti-Calafat. Suntem, acum, la momentul în care suntem pe cale să semnăm documentele care să dea liber construcţiei primului segment Craiova-Segarcea. Asta înseamnă că din spatele blocurilor aviatorilor de la Aeroport, pe Cârcea, pe Coşoveni, pe Ghindeni, pe Malu Mare, Teasc, Calopăr şi Segarcea vom putea, probabil pe o perioadă de 12 luni, aşa cum spune autorizaţia, să avem această conductă, după care să fie prelungită până spre Cerăt şi de acolo spre Giurgiţa, să treacă pe drumul judeţean până la Urzicuţa, Băileşti, de acolo la Rast şi de la Rast spre Calafat”, a mai explicat Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această conductă chiar va scoate unele localităţi la lumină”

Acesta a explicat importanţa acestei conducte pentru judeţul Dolj. „Această conductă chiar va scoate unele localităţi la lumină, aşa cum se întâmplă şi atunci când facem drumuri. Oamenii nu mai aveau ce să pună pe foc iarna, ca să nu mai vorbim despre problemele grave ale oraşelor. Cele la care ajung gazele îşi rezolvă probleme cu care se zbat în fiecare iarnă. (…) Am avut audienţe la doi prim-miniştri şi am făcut multe drumuri la Transgaz Mediaş”, a mai spus preşedintele Prioteasa.

Marian Badea, consilier local şi inginer la Transgaz, a declarat şi el, la rândul său, că ar fi păcat ca investiţia să nu se realizeze, având în vedere contextul. „Transgaz a demarat în acest an această investiţie, conducta magistrală Craiova-Calafat. Și noi ne bucurăm de acest lucru. Un prim tronson deja este finanţat, vorbesc despre Craiova-Segarcea. Este un lucru deosebit, pentru că Craiova şi judeţul Dolj se află lângă unul dintre cele mai mari depozite naturale de gaze, depozit care, la ora actuală, este folosit cam în proporţie de 20% din capacitatea lui. Nu cred că există oraş în România cu asemenea oportunitate”, a spus Badea.

Politica