vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aeroportul Craiova şi-a bătut propriul record de pasageri

Aeroportul Craiova va depăşi, în câteva zile, cel mai mare număr anual de pasageri pe care l-a avut. Acesta a fost înregistrat în anul 2014, iar conducerea aeroportului explică faptul că o contribuţie importantă la această realizare a avut-o, fără doar şi poate, reabilitarea infrastructurii de mişcare a aeroportului. În momentul de faţă, doi operatori realizează curse de pe Aeroportul Craiova, iar surprizele se ţin lanţ.

Aproximativ 138.000 de pasageri au zburat, de la începutului anului şi până acum, de pe Aeroportul Craiova. Numărul este cu atât mai important cu cât, în câteva zile, va fi depăşit recordul de pasageri pe care aeroportul îl stabilise în tot anul 2014.

La data de 21 august aveam deja 137.781 de pasageri de la începutul anului, ceea ce înseamnă că în următoarele trei, maxim patru zile, vom depăşi cea mai bună valoare a Aeroportului Craiova de până acum, adică anul 2014, cu 138.500 de pasageri. Probabil că, până la finele anului, vom ajunge undeva în jurul a 210.000 de pasageri, plus/minus două trei mii şi, cu certitudine, anul viitor vom depăşi 300.000”, a explicat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reabilitarea pistei a contat în mod direct la atingerea acestui număr”

Acesta a precizat că reabilitarea infrastructurii de mişcare a contat foarte mult la depăşirea acestui prag. „Reabilitarea pistei a contat în mod direct la atingerea acestui număr. Abia acum avem ce oferi unor operatori aerieni. Fără reabilitarea pistei, nu ştiu dacă Wizz Air ar mai fi putut să reia zborurile. De asemenea, nu am fi reuşit să semnăm un contract de operare cu cei de la Ryanair şi nu am fi avut nimic de ofertat către alţi potenţiali operatori aerieni, pentru că sperăm ca anul viitor să nu rămână numai doi”, a spus Dumitru.

Proiectul de reabilitare a pistei aeroportului a avut o valoare de 50.625.052 de lei fără TVA şi a fost realizat de societatea AZVI SA din Spania. Contractul a fost semnat în data de 9 iunie 2015, iar lucrările au demarat imediat. În momentul de faţă, mai sunt de realizat doar câteva retuşuri.

Lucrările s-au terminat. Mai sunt foarte mici retuşuri de făcut, tot ceea ce înseamnă acostamente, margini, întinderi, amenajări de terenuri adiacente pistei şi căilor de rulaj şi platformei. Nimic altceva. Până acum, sunt foarte mulţumit de felul în care a lucrat constructorul, gândindu-mă la faptul că Wizz Air a reluat zborurile cu vechea frecvenţă, din 10 noiembrie anul trecut, iar pista se comportă în condiţii excelente”, a mai precizat Dumitru.

Reamintim că, în urmă cu câteva luni, compania Ryanair a semnat şi ea cu Aeroportul Craiova şi, începând din toamnă, va efectua curse Craiova-Valencia. „În data de 4 noiembrie este primul zbor de Valencia. Până atunci, vom avea anunţurile pentru programul de vară al anului 2017, pentru cursele regulate, unde zicem noi că o să fie surprize şi multe, şi plăcute”, a conchis directorul Aeroportului Craiova.

Politica