joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

122.000 de manuale gratuite, pentru elevii doljeni de clasele a XI-a şi a XII-a

Începând cu anul şcolar 2016-2017, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor beneficia de manuale gratuite. Astfel, în perioada 16 mai – 10 iunie, profesorii au avut posibilitatea de a-şi selecta manualele de pe care vor să lucreze pe parcursul anului şcolar viitor.

Pentru prima data de la intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale, elevii de liceu vor primi manuale gratuite, cel puţin la materiile la care aceştia se pregătesc pentru examenul de bacalaureat.

Pentru anul şcolar viitor, noutatea faţă de anii precedenţi este că pentru clasele a XI-a şi a XII-a, elevii primesc manuale în mod gratuit, manuale pe care noi le-am contractat deja luni, marţi şi miercuri. Din acest an primesc şi cei de-a XI-a şi a XII-a, la toate disciplinele. Avem 122.000 de manuale pentru clasele a XI-a şi a XII-a”, a declarat Lavinia Craioveanu, Inspector Școlar General, ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până în prezent, manualele şcolare erau distribuite gratuit doar elevilor de la clasele I-X, clasele a XI-a şi a XII-a fiind învăţământ obligatoriu, cel gratuit prin lege fiind asigurat de stat doar până la sfârşitul clasei a X-a.

 

Politica