marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IPS Irineu a resfinţit Biserica „Sfântul Dimitrie” din Frăţila-Dolj

Credincioşii din localitatea Frăţila, comuna Bulzeşti, judeţul Dolj, au trăit duminică 21 august, bucuria resfinţirii bisericii parohiale ce poartă hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. La ceas de aleasă sărbătoare, slujba de resfinţire a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Momentele liturgice au încununat astfel încheierea lucrărilor de consolidare şi renovare începute aici în luna iunie 2015, lucrări executate cu sprijinul enoriaşilor în frunte cu preotul paroh Constantin Constantin şi suportate financiar de dl. Gheorghe Constantinescu din Bucureşti, fiu al satului Frăţila. Biserica, monument istoric ridicat iniţial din lemn în anul 1794, a suferit de-a lungul anilor mai multe refaceri şi renovări, ultima, şi cea mai amplă, vizând refacerea din temelie a tuturor componentelor sfântului locaş, inclusiv a curţii interioare şi construirea unei noi clopotniţe.

În cuvântul adresat credincioşilor la finalul slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a dezvoltat câteva din învăţăturile desprinse din textul evanghelic duminical despre potolirea furtunii şi umblarea pe mare. „La cererea sa şi la porunca Mântuitorului, Sfântul Apostol Petru a păşit pe valurile mării cu încredere şi credinţă. Nu merge însă prea mult deoarece credinţa lui nu este suficient de matură, este şovăielnică şi îi induce teama de valurile agitate ale mării. Aşa precum şi firea noastră este marcată deseori de teamă, de frică, pentru că în noi încă sălăşluieşte păcatul ce produce asemenea sentimente. Dacă am fi curaţi sufleteşte nu am avea asemenea stări de teamă, uitaţi-vă la copiii mici, care, curaţi fiind, nu au frică de nimic.Textul Evangheliei din această duminică se adresează fiecăruia dintre noi, pentru că toţi ne dorim mântuirea sufletelor, toţi ne dorim să fim alături cu drepţii în Împărăţia lui Dumnezeu. Dar pentru aceasta este nevoie să trecem biruitori prin valurile şi furtunile acestei vieţi. Iar Biserica pe care am sfinţit-o astăzi este corabia ce ne poate trece prin aceste valuri căci pe ea nici porţile iadului nu o pot birui. Prin urmare, este de datoria noastră să venim la Biserică spre a înălţa rugăciuni către Bunul Dumnezeu. Numai aici Îl vom găsi pe El, numai aici vom găsi răspuns la cererile noastre şi binecuvântare pentru familiile şi casele noastre”, a spus IPS Irineu. De asemenea, IPS Sa i-a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în renovarea şi împodobirea sfântului locaş, iar pentru contribuția deosebită în această sfântă lucrare, preotul paroh Constantin Constantin a primit rangul bisericesc de iconom, iar dl. Gheorghe Constantinescu a primit o Gramată chiriarhală de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica