joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Avioane” Craiova, bolile oncologice şi preţurile în RON, dezbătute de ALDE Dolj

Fabrica de Avioane Craiova, bolile oncologice şi legea preţurilor în RON la produsele şi serviciile operatorilor de telefonie mobilă au fost principalele subiecte dezbătute de către reprezentanţii ALDE Dolj în conferinţa de presă susţinută vineri.

Corneliu Ditescu, vicepreşedintele ALDE Dolj, susţine că rezolvarea situaţiei de la „Avioane” Craiova nu mai trebuie amânată.

Este nevoie de un consens politic local pentru impunerea unei soluţii viabile pentru firma craioveană”, a declarat Ditescu în cadrul conferinţei de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ALDE Dolj consideră că tergiversarea unei soluţii clare pentru Avioane Craiova trebuie stopată. În opinia lor este nevoie de o presiune comună a factorilor locali, bazată pe argumente economice şi sociale pentru că firma craioveană să îşi poată continua activitatea mai departe şi pentru a nu mai fi operate noi disponibilizări.

Ministerul Economiei, care deţine 81% din acţiuni la Avioane Craiova are datoria să abordeze frontal astfel de probleme, nu să facă zeci de strategii care rămân în sertarele şefilor mai mari sau mai mici de pe acolo. Ministerul Apărării, deasemenea, ar trebui să se implice pentru că astfel de companii care au potenţial să fie valorificate cu prioritate, mai cu seamă în zona de interes şi competenţă a acestui minister. La Avioane Craiova sunt oameni competenţi, extrem de bine pregătiţi, recunoscuţi ca atare de piloţi profesionişti de afară care apreciază munca lor la adevărata valoare.Nu avem voie să pierdem acest capital”, este opinia reprezentanţilor ALDE Dolj.

Aceştia vor cere viitorului guvern care se va constitui în jurul formulei PSD -ALDE să rezolve, între “primele priorităţi” situaţia de la Avioane Craiova. Adică obţinerea unui ajutor de stat.

Bolile oncologice, pe ordinea de zi din cadrul conferinţei ALDE

Toţi cei care trec de 40 de ani ar trebui să aibă acces gratuit la o analiză anuală de colonoscopie”, a declarat Anişoara Stănculescu, vicepreşedintă ALDE Dolj.

Doljul se află, din păcate, pe primele locuri în clasamentul naţional al noilor diagnosticaţi cu cancer de colon (cca.400/an) de 4 ori mai mult decât media naţională. Din păcate ne aflăm în top şi la numărul de decese din cauza acestei afecţiuni oncologice.

De aceea, reprezentanţii ALDE Dolj consideră că dotăriile spitaliceşti pentru prevenţie ar fi o parte importantă a noii abordări a acestei probleme.

Dacă în tratarea acestei boli întâmpinăm mari probleme aici la Craiova, de la lipsa paturilor la nevoia a încă unui accelerator liniar în secţia oncologică şi până la folosirea unor aparate care ar fi trebuit casate de mai bine de cinci ani, în acţiunea de prevenţie am putea fi mai determinaţi să acţionăm, cu costuri incomparabil mai mici”, susţine Anişoara Stănculescu.

Propunerea ALDE Dolj pentru viitorul guvern este ca acesta să ia măsură ca o dată pe an toţi cei care au împlinit vârsta de 40 de ani să aibă acces gratuit la o colonoscopie. Ar fi o măsură care, completată cu campanii mai inteligente de informare şi conştientizare asupra riscurilor acestei boli, ar ajuta la evitarea unor cheltuieli publice şi private importante necesare pentru tratarea contra cronometru a bolii în faze avansate.

Preţuri în RON la produsele şi serviciile operatorilor de telefonie mobilă

TLDE Dolj consideră că este inadmisibil că multinaţionalele din sectorul telefoniei mobile să mai aibă posibilitatea de a calcula în euro preţurile la produsele şi serviciile lor. România nu este în zona euro. România are o monedă naţională care trebuie respectată. Lezarea monedei naţionale înseamnă lezarea demnităţii naţionale, în opinia reprezentanţilor TLDE Dolj.

Vom strânge 10.000 de semnături în Dolj pentru că această lege, iniţiată de tinerii din ALDE, să devină realitate”, a declarat Gabriel Zamfir, preşedinte TLDE Dolj.

Preţurile la abonamente, cartele şi celelalte servicii trebuie să fie calculate în LEI, susţin reprezentanţii TLDE Dolj.

Suntem convinşi că vom avea o astfel de lege încă din această toamnă.Operatorii din piaţă trebuie obligaţi să calculeze un preţ fix, în lei, pentru produsele şi serviciile lor. Logica financiară a zonei euro este incompatibilă cu realitatea noastră, de ţara care se află în afara acestei zone.

Împreună cu colegii mei din TLDE Dolj vom strânge 10.000 de semnături în judeţul Dolj pentru a susţine această iniţiativă legislativă. Fac apel la sutele de mii de consumatori ai serviciilor şi produselor de telefonie mobilă din tot judeţul să ni se alăture în această campanie şi să semneze pentru că această lege să devină realitate, în această toamnă”, a declarat Gabriel Zamfir.

 

Politica