joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la Craiova, după ce un bărbat ar fi fost bătut de mai mulţi poliţişti

Un alt craiovean acuză şi el oamenii legii de agresiune, iar alte astfel de acuzaţii le sunt aduse unor poliţişti din Orşova

Procurorii craioveni fac verificări într-un caz în care mai mulţi poliţişti din oraş sunt acuzaţi de un craiovean că l-au bătut în timp ce se aflau în afara serviciului. Un alt bărbat spune că a depus şi el o plângere similară, acum un an.

Craioveanul Ionuţ Boceanu, în vârstă de 36 ani, a povestit că incidentul s-a petrecut în urmă cu aproape două săptămâni.

A fost un conflict în care a fost implicat un verişor de-al meu. A avut o discuţie cu un băiat , iar acesta l-a ameninţat pe verişorul meu că vine cu Dorin Petcu, poliţist, şi cu civilii din Craiova. A doua zi s-au întâlnit. Respectivul era cu Dorin şi cu echipa lui cu care a venit şi peste mine. La câteva zile, verişorul meu a venit şi s-a plâns la mine. M-a rugat să vorbesc cu ei să îl lase în pace. Eu l-am căutat pe respectivul, iar acesta l-a sunat pe Dorin. Apoi Dorin m-a sunat şi mi-a zis că de ce nu l-am căutat pe el. Mi-a zis: de ce îl cauţi pe ăsta dacă ştii că e al meu? Vrei să dau cu tine de pământ. Eu l-am întrebat dacă dă cu mine de pământ legal, cu pixul, sau vine să mă bată cum a început să facă prin oraş cu lumea care nu îi convine lui. A închis telefonul şi la 20 de minute a fost la mine în faţa blocului cu un BMW, un Audi, maşina lui personală, şi două maşini de poliţie, dar civile, care nu erau inscripţionate. Eu eram pe bancă cu verişorii mei, eram mai mulţi. Ei erau aproximativ 15 persoane. M-au înconjurat şi Dorin a spus: cine vrea să aibă de-a face cu mine să rămână, cine nu, să plece. Le-am spus verişorilor mei să se îndepărteze câţiva metri, că mă gândeam că discut cu el prieteneşte. Dorin mi-a făcut un control corporal, a văzut că nu am nimic la mine şi mi-a dat două palme. Atunci m-am ridicat de pe bancă şi i-am spus: Dorine, la asta te-ai referit când mi-ai spus că dai cu mine de pământ, că îmi dai două palme? Din spatele lui a ieşit Bobi Ungureanu, un fost recidivist, finul lui Dorin, a luat o sabie din maşină şi mi-a dat cu ea în umăr, dar nu cu partea care taie”, a povestit Ionuţ Boceanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craioveanul mai spune că, la un moment dat în faţa blocului au coborât mama şi soţia lui şi după ce acestea s-au speriat şi au început să ţipe, poliţiştii l-au încătuşat.

Dorin când a văzut că femeile s-au impacientat şi au început să urle, mi-a pus cătuşele şi m-a băgat în maşina de serviciu. În maşina de serviciu mi-a fost fracturată o coastă, am fost strâns de gât, mi s-au băgat mâinile în gură, îmi trăgeau de maxilar. Nu exagerez, în maşină nu m-au bătut. M-au schingiuit, m-au torturat timp de 20 minute. Mă scuipau, mă înjurau şi mi-au spus că aşa se rezolvă treburile acum. Că în ziua de astăzi nu mai dau amenzi, că ei aşa lucrează. Eu nu am un dosar în cercetare, nu am cazier, nu am nici măcar o amendă penală. M-au dus la sediul Poliţiei de pe Amaradia. M-a lăsat vreo cinci minute în maşină ca să îi gonească pe ăia beţi care m-au bătut. Apoi a venit cu 4-5 poliţişti să mă dea jos din maşină, nu mai putea să îmi dea cătuşele jos de cât de rău le strânseseră. La poliţie nu m-au înregistrat… În curtea Poliţiei, când m-a văzut că îmi curgea sânge din nas, că am ochii negri s-a schimbat radical, a vrut să ne împăcăm, a încercat să fie omenos. Eu i-am spus că am de gând să fac toate demersurile legale pentru a-mi face dreptate. Atunci m-a luat de-o parte şi mi-a spus: gândeşte-te că la o razie în discoteci, în trafic, eu îţi pot băga ţie droguri în maşină, în buzunar, pot trimite poliţia economică peste tine, gândeşte-te că pot să îţi fac mult mai mult rău”, a mai spus Ionuţ Boceanu.
Acesta a mers la Institutul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal din care rezultă că a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au precizat că pentru moment se fac cercetări in rem, în urma plângerii depusă de craiovean: „A fost formulată o plângere penală. A fost audiată persoana vătămată şi s-a început urmărirea penală pentru fapte de purtare abuzivă, abuz în serviciu, lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Cauza este în cercetare”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Un alt craiovean acuză

Un alt craiovean spune că a depus plângere împotriva aceluiaşi poliţist încă de acum un an, pentru agresiune. Acesta spune că îl cunoaşte pe poliţist de mai mult timp, din cluburile pe care le frecventează.

Pe 17 iulie 2015 am încercat să intru într-un club de vară de la ieşirea din Craiova. La intrare, m-a oprit un agent de pază care mi-a spus că nu am voie să intru. Eu mai fusesem acolo, nu făcusem niciun scandal. În timp ce discutam cu agentul de pază, a venit spre ieşire Petcu Dorin. Avea un pahar în mână. Mi-a spus că nu intru acolo, că nu vrea el”, a spus Iulian Tomescu.

Acesta a precizat că a avut unele probleme cu legea, dar nu a provocat conflicte astfel încât să i se interzică accesul în anumite locaţii.

L-am întrebat cine e el în Craiova, a ridicat mâna la mine. După aceea a făcut un semn din cap, şi mai mulţi indivizi au ieşit dintr-un Logan alb. El le-a zis să mă ia pe sus. Și asta au făcut, m-au luat pe sus, de mâini şi picioare şi la îndemnul lui m-au lovit cu mâinile şi picioarele. Nu au reuşit să mă lovească prea tare că era în faţa clubului. Le-a zis să mă ducă după discotecă. Eu atunci m-am zbătut şi am reuşi să fug. Am fugit în patru labe efectiv. M-am urcat în primul taxi pe care l-am văzut. Am sunat apoi de mai multe ori la 112 le-am spus ce se întâmplă şi nu a fost trimisă nicio maşină de poliţie. Am vrut să depun plângere chiar în noaptea aceea, mi s-a spus să mă duc luni. Am încercat să depun plângere la DGA, acolo nu a vrut nimeni să mă primească. Până la urmă am ajuns la Parchet. Am făcut plângere şi abia acum o lună m-au chemat să dau o altă declaraţie. Am menţinut-o pe prima. A rămas să verifice şi apeluri mele de atunci, de la 112. Eu chiar m-am speriat, mi se trimiteau vorbe prin diverse persoane să renunţ la plângere. Am ajuns la medici, devenisem paranoic, chiar îmi era frică de faptul că ar putea trimite pe cineva peste mine, peste familia mea”, a mai spus craioveanul.

Oamenii legii urmează să stabilească dacă cele reclamate se confirmă sau nu.

Acuzaţii şi la adresa Poliţiei Orşova

orsovean batut de politieUn bărbat din Orşova, Mehedinţi, susţine că a fost bătut de poliţişti. Poliţia spune că acesta ar fi căzut din maşină. Cert este că omul a ajuns la spital.

Incidentul s-a întâmplat după ce bărbatul s-ar fi îmbătat şi ar fi făcut scandal, cu o vecină, informează România TV, iar poliţia l-ar fi luat la secţie şi l-ar fi bătut măr. Reprezentanţii IPJ Mehedinţi susţin, potrivit sursei citate, că poliţiştii nu l-au bătut, ci că bărbatul fiind foarte beat s-a dezechilibrat şi a căzut din maşină chiar în faţa secţiei. Acum familia lui vrea să depună plângere la parchet ca să afle ce s-a întâmplat cu adevărat, mai arată rtv.net.

Bărbatul a declarat, pentru Observ Tot în România: „Am făcut scandal în casă la mine. A chemat cineva poliţia şi au intrat peste mine în casă. Le-am spus că nu merg, că nu am făcut nimic. Le-am spus că nu au dreptul să vină peste mine să mă ia, să trimită citaţie şi mă duc. Mi-au sucit mâinile la spate şi m-au târâit afară. În maşină m-au bătut. Când am ajuns la poliţie mi-am pierdut cunoştinţa exact când m-au scos din maşină au dat cu mine jos. Au fost doi poliţai.” Bărbatul mai spune că apoi poliţiştii l-au dus la spital.

Acesta ne-a declarat luni seara că astăzi va merge la IML de unde va încerca să obțină un certificat medico-legal.

Politica