vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vîlceanu, în război cu ministrul Grigorescu

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, vrea să îl dea în judecată pe ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe care îl acuză de calomine, insultă, dar şi ameninţare.

După ce liderul liberalilor gorjeni a declarat că Victor Grigorescu, dar şi alţi angajaţi din Ministerul Energiei figurează pe statul de plată de la CEO şi i-a cerut ministrului, printr-o scrisoare deschisă, demisia, acesta a reacţionat atacându-l la rându-i pe Dan Vîlceanu.

Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară şi sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obişnuisem cu cei de la PSD. Ce-i drept acţiunile transpartinice nu sunt monopolul Capitalei, aşa cum nici afacerile cu companiile statului nu se fac doar la centru. Ce e însă o constantă în aceste afaceri e faptul că statul pierde mereu şi cei care plătesc sunt angajaţii obişnuiţi.
Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situaţie financiară grea. Sigur că în calitate de afacerişti oneşti care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania şi angajaţii ei. Grija aceasta îi macină doar când îmbracă haina de politician. Ipocrizia îngrijorărilor politice din Gorj îmi aminteşte, ca într-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum câţiva ani prin care ni se cerea să ne ”întărim” statul. Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum şi primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectaţi la ţeava de bani.
Sunt conştient că timpul nu lucrează în favoarea noastră şi că ireversibilul nu poate fi construit în câteva luni. Dar cei care plâng acum de grija angajaţilor de la CEO (ca şi în alte companii din energie) sunt cam toţi responsabili de situaţia în care ne aflăm. În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile şi nu e ca şi când nu ar fi ştiut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, aşa cum se dau declaraţiile ipocrite.
Iar în ceea ce îl priveşte pe liderul PNL care s-a trezit acum îngrijorat de situaţia de la CEO aş dori să îi transmit că pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire. Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO.
Angajaţilor de la CEO aş vrea să le spun că atunci când vă tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simţiţi, să vă aşezaţi la o masă şi să faceţi liste cu oamenii care v-au minţit ani de zile şi care v-au furat fără ruşine, iar astăzi vă poartă de grijă. Banii familiilor dumneavoastră sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni şi ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educaţia copiilor dumneavoastră sunt în vile şi piscinile potentaţilor din Gorj. Viitorul dumneavoastră vă e furat de aceşti oameni”, a scris, pe facebook, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma acestei postări, Vîlceanu a anunţat că îl va da în judecată pe Grigorescu.

La scrisoarea deschisă adresată de către PNL Gorj, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, nu a dat un răspuns, ci a preferat să calomnieze şi să insulte, proferând chiar ameninţări la adresa liderului PNL Gorj Dan Vîlceanu. În postarea sa pe facebook, Grigorescu nu a spus câţi bani primeşte de la CEO, a preferat să ameninţe, spunând că ”Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe”, sau că preşedintele Dan Vîlceanu ”ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO”, au arătat liberalii gorjeni într-un comunicat de presă transmis Jurnalul Olteniei.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că va sesiza şi organele de cercetare penală cu privire la faptul că a fost ameninţat de Grigorescu.

De-a lungul vremii, am reacţionat de fiecare dată când am descoperit lucruri necurate care s-au petrecut în legătură cu Complexul Energetic Oltenia, iar în urma afirmaţiilor mele publice în legătură cu astfel de nereguli au rezultat atacuri, calomnii, insulte şi minciuni spuse de lideri politici ai PSD, cum sunt Laurenţiu Ciurel, Ion Călinoiu şi alţii. Acum, ministrul Energiei procedează în acelaşi mod, la fel ca cei mai sus menţionaţi. Cred, la acest moment, că asemenea atitudini trebuie să înceteze! Astfel că, m-am hotărât să-l acţionez în instanţă pe ministrul Victor Grigorescu pentru calomniile şi insultele pe care le-a postat pe pagina personală de facebook. De asemenea, voi face o sesizare penală pentru ameninţare împotriva domnului ministru. Prin acest demers, doresc să demonstrez opiniei publice şi ministrului Grigorescu că nu-mi este teamă şi, în ciuda ameninţărilor sale, voi critica în continuare derapajele şi acţiunile ilegale care se produc la Complexul Energetic Oltenia şi pe care salariaţii entităţii energetice sau alte persoane mi le vor aduce la cunoştinţă. Reiterez faptul că toate contractele obţinute de-a lungul timpului de firme la care sunt acţionar au fost obţinute legal, transparent, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice şi au fost declarate public prin intermediul declaraţiilor de interese. Niciodată, firmele la care sunt acţionar nu au primit contracte prin încredinţare directă sau alte forme prin care să fie ocolite procedurile transparente şi publice de selecţie a ofertelor. Acesta este motivul pentru care indiferent de funcţiile pe care le ocupă sau le-au ocupat persoanele care au făcut ameninţări la adresa mea nu au reuşit să mă intimideze sau să mă sperie. Nu consider că este imoral ca o societate să participe la o licitaţie publică transparentă realizată în SEAP, indiferent cine sunt acţionarii acelei firme ”, a declarat liderul liberalilor gorjeni.

Partidul Naţional Liberal filiala Gorj transmite că aşteaptă în continuare un răspuns din partea ministrului Energiei referitor la întrebările adresate în scrisoarea deschisă.

Ministrul refuză să răspundă câţi bani primeşte pentru prezenţa sa în comisiile companiilor de stat, motiv pentru care PNL Gorj a înaintat Ministerului Energiei o solicitare, în baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin care cerem să fie date publicităţii sumele de bani pe care le primesc ministrul Energiei, secretarii de stat şi ceilalţi angajaţi ai ministerului, pentru prezenţa lor în comisii ale companiilor de stat sau cu capital majoritar de stat cum este cazul Complexului Energetic Oltenia”, mai spun liberalii.

 

Politica