vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, acreditat

Prin Ordinul 440/2016 al președintelui Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, publicat în M.O. nr. 595 din 4 august 2016, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost acreditat in sistemul național de sănătate. Ordinul a fost semnat în data de 20 iulie. În anexa la ordin au fost acreditate un număr de 46 de unități sanitare cu paturi.

Acreditarea este un proces tehnico-legal foarte complex, însumând un număr de peste 1300 de indicatori. Conform ordinului acreditarea SJU Slatina este valabilă până în anul 2021.

Procesul de acreditare a însemnat o vizită în cadrul spitalului, finalul anului trecut, a unei comisii din cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. Timp de o săptămână membrii comisiei au verificat toată activitatea spitalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referitor la această reușită Elena Vişan, managerul SJU Slatina, a declarat: “ Aș vrea pe această cale să mulțumesc tuturor colegilor mei, fiind un efort al nostrum, al tuturor“.

Trebuie spus că din Oltenia au mai fost acreditate: SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ CRAIOVA , din judeţul Dolj, SPITALUL MUNICIPAL „COSTACHE NICOLESCU” Drăgăşani, din judeţul Vâlcea și SPITALUL ORĂŞENESC „AŞEZĂMINTELE BRÂNCOVENEŞTI” Dăbuleni, din judeţul Dolj.

Această evaluare ( vizită la fața locului ) a fost realizată pe vremea când dr. Andrei Iordache era managerul unității, iar Elena Vişan era director economic.

Acreditarea SJU Slatina obținută în urma evaluării din partea Comisiei naționale de acreditare a spitalelor de anul trecut este meritul exclusive al medicilor, asistentelor, tuturor angajaților spitalului nostru. Un merit, o mențiune și felicitări echipei coordonate de doctora Luminița Dumitrescu“, a declarat doctorul Andrei Iordache, pentru Jurnalul Olteniei.

Echipa managerială a reuşit aducerea de noi medici tineri și pregătiți pentru diversificarea și supraspecializarea serviciilor medicale din spital. Este singura echipă managerială care a reușit acest lucru în ultimii 15 ani.

Dragoş Ostroveanu

Politica