sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Balş, preşedinte la Asociaţia Oraşelor din România

Mădălin Ady Teodosescu, primarul oraşului Balş, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România.

Îmi doresc ca alături de noua echipă aleasă a Asociației să putem promova un — Program Național pentru realizarea unor centre de dezvoltare zonală—care să sprijine realizarea la nivelul orașelor a unei infrastructuri instituționale și a unei infrastructuri edilitar-urbane la nivelul standardelor Uniunii Europene. Din păcate, toate guvernele care s-au aflat la conducerea țării din 1990 și până în prezent au fost dezinteresate de soarta comunităților mic — urbane, a fostelor localități mono-industriale”, a declarat noul președinte,Teodosescu.

Acesta se află la cel de-al treilea mandat de primar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noua conducere a Asociaţiei Oraşelor din România (A.O.R.) mai este formată din: primvicepreședinte-primarul orașului Seini — județul Maramureș,Gabriela Florica Tulbure, iar secretar al organizației a fost ales Jozsef Mik, primar al orașului Borsec, județul Harghita.

Printre prioritățile noii echipe de conducere se află: întărirea relației de parteneriat cu administrația publică centrală pentru promovarea activă a intereselor localităților mic-urbane și asigurarea resurselor legislative, instituționale, financiare și umane corespunzătoare unei administrații publice locale performante, în folosul cetățeanului din orașe. Primarii de orașe și-au manifestat îngrijorarea față de lipsa perpetuă de dialog a disponibilității pentru dialog de care actualul ministru al Finanțelor Publice dă dovadă în găsirea unor soluții la subdimensionarea resurselor financiare pe care le au la dispoziție. Consecințele neluării în seamă a propunerilor făcute de către Asociația Orașelor din România la modificările Codului Fiscal sunt resimțite de colectivitățile locale iar capacitatea administrativă a orașelor depinde tot mai mult, din păcate, de pixul consiliului județean sau a ‘Ministerului binevoitor’ prin decizie politică”, potrivit unui comunicat de presă al A.O.R.

Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Orașelor din România s-a desfăşurat în perioada 3-5 august la București și a reunit peste 100 de primari și viceprimari, membri ai structurii.

Politica