joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în luna iulie, în stare de libertate, a inculpatului Victor Petcu, reprezentant legal al S.C. Vicexpert S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, tot în formă continuată. Alături de acesta au mai fost trimişi în judecată, tot în stare de libertate, şi angajaţii săi, Adriana Mioriţa Dinu şi Dragoş Marius Vîrje, sub aspectul săvârşirii aceloraşi infracţiuni. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „La data de 30.05.2012, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi SC Vicexpert SRL, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de finanţare în legătură cu implementarea proiectului „Centru de sprijinire a afacerilor furnizorilor de servicii la distanţă”. Conform cererii de finanţare, obiectivul general al proiectului a constat în crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor cu impact pe o arie largă, care să contribuie la dezvoltarea economiei regionale, respectiv construirea unui centru de afaceri pe o suprafaţă de 1.113,25 mp, într-o localitate limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea.
În acest context, inculpatul Petcu Victor, în calitate de reprezentant legal al beneficiarului proiectului a prezentat, în cadrul a două cereri de rambursare, documente false, respectiv a semnat două declaraţii pe proprie răspundere în care susţinea că nu există o situaţie de natură să afecteze executarea contractului de finanţare, deşi în realitate se afla într-o astfel de situaţie.
Astfel, la momentul iniţierii procedurii de atribuire a contractului de execuţie lucrări, inculpatul Petcu Victor coordona în fapt două dintre societăţile către care s-au trimis invitaţii de participare şi era în relaţii de afinitate cu administratorul uneia dintre firmele cu care s-a încheiat într-un final contractul de execuţie lucrări.
Totodată, documentele depuse de către firma respectivă, în cadrul ofertei pentru atribuirea contractului de lucrări, precum şi cele care atestau activitatea de evaluarea a acesteia, au fost întocmite în fals de către inculpaţii Dinu Adriana Mioriţa şi Vîrje Dragoş Marius, angajaţi ai SC Vicexpert SRL, din dispoziţia inculpatului Petcu Victor”.

Procurorii notează că, în urma acestor demersuri, Petcu a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.715.346 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparţin inculpaţilor Petcu Victor şi SC Vicexpert SRL.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica