sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mulţescu vrea toate punctele de la Giurgiu

După victoria cu ASA Târgu Mureş, echipa craioveană se află pe o pantă ascendentă şi trebuie să se menţină pe acest drum chiar dacă în a treia etapă va întâlni campioana României din sezonul trecut. CSU Craiova va înfrunta, sâmbătă, în deplasare, de la ora 18.30, Astra Giurgiu, formaţie care vine după o eliminare din preliminariile Ligii Campionilor şi nicio victorie în primele două meciuri ale Ligii I. Mai mult, giurgiuvenii au fost practic demolaţi în prima rundă a campionatului pe teren propriu de către Dinamo Bucureşti, care s-a impus cu scorul de 4-1 la Giurgiu. Și înfrângerea suferită la Copenhaga în returul preliminariilor competiţiei europene este una usturătoare pentru Astra, care după sezonul trecut venea cu mari speranţe în acest an competiţional. Craiova, în schimb, a început să îşi regleze jocul, după meciul cu ASA, şi să calibreze conexiunile dintre jucători, arătând un fotbal foarte ofensiv în meciul de pe teren propriu. Atitudinea de învingători va fi păstrată şi pentru meciul de la Giurgiu, antrenorul craiovenilor, Gheorghe Mulţescu, spunând la conferinţa de presă de joi, care a prefaţat duelul de sâmbătă că CSU pregăteşte acest meci la victorie.

Nu va fi un meci uşor la Giurgiu, întâlnim campioana României. Suntem într-o perioadă ascendentă şi ne dorim să continuăm pe această pantă. Pregătim jocul pentru a-l câştiga. Până la urmă nici un punct din fieful campioanei nu ne-ar displace, dar noi vom juca la victorie. Îmi doresc ca evoluţia din meciul cu Mureşul să se repete, să păstrăm ocaziile de gol, să materializăm mai multe dintre ele. Trebuie să ţinem cont că vom avea în faţă un adversar valoros, rănit în urma înfrângerii de la Copenhaga, aşa că sunt toate premisele pentru un meci tare. Firesc că am urmărit meciul din Danemarca, dar nu cred că vor miza pe aceeaşi tactică, adică să joace cu trei stoperi. Va fi altă aşezare, alt sistem, sigur Astra va fi mai ofensivă sâmbătă”, a declarat Mulţescu.

Vocea tehnicianului este acompaniată în aceeaşi notă şi de jucători, care vor să obţină maximum de la confruntarea cu echipa campioană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mergem la Giurgiu să ne batem pentru puncte. Cu siguranţă Astra poate fi învinsă. Toţi ne dăruim pentru echipă şi acesta va fi atuul nostru. Îmi doresc să marchez, aşa cum am făcut-o şi cu Târgu Mureş. Să câştigăm cele trei puncte. Golul cu ASA a însemnat mult pentru mine. A fost o descătuşare. Îmi cer scuze suporterilor pentru reacţia pe care am avut-o, după ce am marcat“, a afirmat Simon Măzărache, cel care a marcat în meciul cu Târgu Mureş.

La conferinţa de presă a fost prezent şi juniorul Vlad Screciu, care a avut ocazia să evolueze pentru Craiova în amicalele din Austria, dar n-a apucat niciun minut oficial, până acum, în tricoul echipei oltene. Tânărul jucător speră să îşi facă debutul cât mai repede în Liga I, poate chiar în meciul din această etapă: „Am jucat în meciurile test din Austria şi îmi doresc să debutez în Liga 1. Sper să o fac cât mai curând, de ce nu în meciul de sâmbătă, cu Astra. Ne-am pregătit bine toţi, vrem toate punctele. Formăm un grup unit, ambiţios, avem toate şansele să revenim cu puncte din această deplasare“, a spus Screciu.

 

PROGRAM ETAPA A III-A

Vineri, 5 august

FC Voluntari – FC Botoşani ora 18.30

ASA Târgu Mureş – CSM Poli Iaşi ora 21.00

Sâmbătă, 6 august

Astra Giurgiu – CSU Craiova ora 18.30

Steaua Bucureşti – Concordia Chiajna ora 21.00

Duminică, 7 august

Gaz Metan Mediaş – FC Viitorul ora 18.30

Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu ora 21.00

Luni, 8 august

CFR Cluj – Dinamo Bucureşti ora 21.00

CLASAMENT LIGA I

1. Dinamo Bucureşti 2 2 0 0 6-2 6

2. Pandurii Tg. Jiu 2 1 1 0 2-1 4

3. FC Voluntari 2 1 0 1 4-1 3

4. FC Steaua Bucureşti 1 1 0 0 3-1 3

5. F.C. Botoşani 1 1 0 0 3-1 3

6. CSM Poli Iaşi 1 1 0 0 3-1 3

7. CSU Craiova 2 1 0 1 3-3 3

8. Gaz Metan Mediaş 2 1 0 1 3-4 3

9. F.C. Viitorul 2 1 0 1 2-3 3

10. Astra Giurgiu 2 0 1 1 1-4 1

11. Concordia 2 0 0 2 0-6 0

12. CFR 1907 Cluj 2 1 0 1 3-3 -3*

13. ASA Târgu Mureş 2 0 0 2 2-4 -6**

14. Poli Timişoara 1 0 0 1 1-2 -14***

*Echipă penalizată cu 6 puncte

** Echipă penalizată cu 6 puncte

*** Echipă penalizată cu 14 puncte

Politica